8 nasvetov kako vzdrževati in podaljšati življenjsko dobo nogavic

PREVERI PONUDBO tukaj >>

 

Glede na to, da so večji del leta nogavice nepogrešljivi del dnevne garderobe, v večini športnih aktivnosti pa brez njih sploh ne moremo, se vse prevečkrat do naših nogavic obnašamo preveč mačehovsko, zato:

 

  1. 1. Svoje nogavice obravnavajte kot živa bitja! Seveda, želijo se počutiti čiste, vendar to ni razlog, da jih zavrete pri živem telesu. Kopel do 40°C zadošča za vzdrževanje dobre higiene nogavic in posledično vaših stopal. Uporabite samo blage detergente.

 

  1. 2. Nogavice so ena redkih oblačil, ki so ves čas oprijeta in v stiku s kožo. Ni pravično, da jih mučite z belilom in močnimi sredstvi za odstranjevanje madežev, še posebno v primeru antibakterijskih nogavic, ki uravnavajo in nadzirajo neprijeten vonj, ker s tem poškodujete  antibakterijsko obdelavo.

 

  1. 3. Kako bi bilo pa vam, da vas odložijo v vrtečo savno?  Sušilni stroj je mučilna naprava, saj vroč zrak in vrtenje povzročata odpadanje in poškodbe malih tekstilnih vlaken. To je kot bi vas odirali pri živem telesu. Izgubili boste elastičnost in obliko športnih nogavic.

 

  1. 4. Tudi vi greste kdaj pa kdaj na dieto, pa na koncu samo navzven očistite svoje telo? Pri nogavicah ne sme biti tako. Pri vsakem pranju jih obrnite okoli, saj boste samo tako odstranili vse skoraj nevidne odmrle delce kože in glivice, ki se namnožijo zaradi znojenja.

 

  1. 5. Kako bi se počutili, če bi vas nekdo prijel za noge in glavo ter zvijal do onemoglosti? Športnih nogavic ne ožemajte do suhega, bolje, da jih samo stisnite in obesite na suho.

 

  1. 6. Vzdržujte higieno stopal in dolžino nohtov. Tudi vam bi se verjetno zmešalo, če bi vas nekdo neprestano zbadal. Predlogi nohti nepopravljivo poškodujejo tkanino.

 

  1. 7. Hej, najbrž se tudi vsak dan umiješ. Nogavice so rade čiste, zato jih operite po vsaki uporabi. Še ne veste? Sestava športnih nogavic je običajno takšna, da takoj, ko jih obujemo dobijo svojo pravo obliko, zato jih ni potrebno likati. Ko so suhe, jih samo zvijte in zložite v predal.

 

  1. 8. V divjini nogavice nikoli niso same, navadno se rade družijo v parih. Če so izgubijo svojega partnerja, se počutijo osamljene in neuporabne. Poskrbite, da bodo vedno v parih. Pralni stroji ne jejo nogavic, tako da samo vi lahko preprečite, da bo ena samevala pod kavčem, druga pa v temnih sencah ob zadnji steni predala.

 

Če je osamljenih, takšnih brez para preveč, je čas za nove športne nogavice hummel. Ni lepšega občutka, ko jih prvič obuješ in se kar zlijejo s tvojim stopalom. Preverite odlične cene in napolnite svoj predal.

 

PREVERI PONUDBO tukaj >>

 

 

Dodaj odgovor

Najbolj prodajano