COPENHAGEN 2021 X HUMMEL

Copenhagen Pride leta 2021 gosti WorldPride, Pan Idrat pa EuroGames, prav tako letos.

Ta dogodek je dobil ime COPENHAGEN 2021 in je največji ter najobetavnejši LGBTI+ dogodek, ki so ga Danci kadarkoli priredili.

ZAKAJ JE TO TAKO POMEMBNO?

Večina nas sploh ne pomisli na težave, s katerimi se mora soočiti velik delež pripadnikov LGBTI+ skupnosti. Nikoli nam ne bo treba na lastni koži prenašati homofobije, transfobije in drugih nestrpnosti. Živimo namreč v malce bolj svobodomiselnih delih sveta, kjer so pripadnikom LGBTI+ skupnosti pot do enakovrednosti že tlakovali pogumni LGBTI+ junaki. Žal pa njihov boj še zdaleč ni končan. Četrtina sveta namreč meni, da bi se pripadnost tej skupnosti morala obravnavati kot zločin. V kar 68 državah sveta so ljudje takšnega mnenja na takšnih pozicijah, kjer jim to uspeva tudi uzakoniti.

Nestrpnost pa se je naselila tudi v razvitejših in praviloma tudi bolj strpnih delih sveta. Kot primer lahko vzamemo športnike, ki se pogostokrat soočajo s homofobijo ali transfobijo. In ravno zato je COPENHAGEN 2021 tako pomemben.

POKAŽIMO SVOJE PRAVE BARVE

S to kolekcijo spodbujamo LJUBEZEN. RAZNOLIKOST. PRIPADNOST. ODPRTOST. Ne le za čas COPENHAGNA 2021, ampak za vselej. Širimo torej sporočilo, vsak dan in po celem svetu. Vsi mi – s svojimi glasovi, svojim stilom oblačenja.

PRVI del kolekcije spodbuja LJUBEZEN, skupaj z njo praznujemo. Ljubezen ne izbira. Tistega, ki ga imaš rad – ga pač imaš rad. Tako preprosta je v svojem bistvu ljubezen.

DRUGI del kolekcije poudarja pomembnost ODPRTOSTI v športu. V hummlu se odločno borimo proti vsakršni diskriminaciji, ne le v športu, pač pa tudi v vsakdanjem življenju. Ker boj za vključenost v družbo ne sme biti le boj tistih, ki so iz družbe izključeni. V hummlu podpiramo raznolikost v športu in v življenju. Vsi smo del OPENHAGNA.

Zato boste v tem delu kolekcije opazili še izrazitejšo barvitost. Tako kot mi nismo vsi identični, tudi naše nogavice in majice tokrat ne bodo. Tako, kot mora biti.

TRETJI del kolekcije želi predstavljati vsakogar od nas. Vsebuje vse zastave iz LGBTI+ skupnosti – ker je vedno prostor za vse nas. Ne glede na to, kdo si, mi te sprejmemo. BODIMO PONOSNI. BODIMO GLASNI. Vsi skupaj. Spregovoriti je pomembno.

Dodaj odgovor

Najbolj prodajano