Novi dres danske moške nogometne reprezentance za letošnje evropsko prvenstvo v Nemčiji daje poklon živahni kulturi danskih nogometnih društev, s tem da vključuje imena vseh 1535 nogometnih klubov, povezanih z Dansko nogometno zvezo (DBU), ki so natisnjena na notranji strani dresa. Ko bodo Rasmus Højlund, Jonas Wind, Joakim Mæhle in ostale zvezde danske nogometne reprezentance to poletje v Nemčiji oblekli rdeče in bele nacionalne drese, bodo s seboj prinesli upe in sanje tisočev majhnih nogometnih klubov, razporejenih po vsej državi.

V sodelovanju z DBU je hummel, dolgoletni sponzor športne opreme reprezentance, želel posebej počastiti dansko klubsko kulturo z novim dresom nacionalne reprezentance, zasnovanim tako, da simbolizira dansko nogometno skupnost, pri čemer je na notranji strani dresa ponosno navedeno ime vsakega izmed 1535 nogometnih klubov. 

"Novi dres nacionalne reprezentance predstavlja srce in dušo danskog nogometa - našo fantastično klubsko kulturo. Z vključitvijo imen vseh danskih nogometnih klubov v dres nacionalne reprezentance želimo priznati in proslaviti nešteto prostovoljcev, igralcev in lokalnih skupnosti, ki vsak dan neutrudno delajo za otroke in mladino. Oblikovanje dresa nas opominja, da nacionalna reprezentanca ni samo ekipa na igrišču; je tudi tisoč in več klubov, ki tvorijo celotno osnovo danskog nogometa," pravi izvršni direktor hummla, Allan Vad Nielsen.

Jakob Høyer, začasni komercialni direktor pri DBU, dodaja: "Z rekordno visokim številom članstva v danskih nogometnih klubih, zanimanje še nikoli ni bilo večje, in skupaj s hummlom smo izjemno ponosni, da predstavljamo dres nacionalne reprezentance, ki simbolizira našo edinstveno nogometno skupnost. To je dokaz, da nacionalna reprezentanca stoji na ramenih tisočev klubov - bodisi velikih ali majhnih. Novi dres nacionalne reprezentance je naš način, da se zahvalimo vsem neverjetnim ljudem, ki tvorijo nogomet na Danskem."

KVADRATI RAZNOVRSTNOSTI

Poleg imen klubov, dres odlikuje edinstven dizajn kvadratov v različnih odtenkih rdeče. Ta detajl dizajna služi kot vizualni izraz raznolikosti  klubov, ki se združujejo v dansko nogometno skupnost. In to sporočilo pozitivno odmeva pri Petru Møllerju, nogometnem direktorju pri DBU: