hummlova ekipa do naslova v rokometni Ligi prvakov

Za vse ljubiltelje rokometa je bil minuli viked zelo razburljiv, saj se je v Kölnu zgodil zaključni turnir (FINAL4) rokometne Lige prvakov - EHF Champions League. Vsi hummlovci pa že cel teden skačemo od navdušenja, saj so naslov osvojili naši varovanci, rokometaški RK VARDAR iz Skopja.

 

 

Prvič so se Makedonci uvrstili na zaključni turnir, v polfinalu premagali slovito Barcelono (26:25) z zadetkom Luke Cindrića v zadnjih sekundah obračuna. Sledilo je neizmerno veselje ob uvrstitvi v finale, vendar so se morali rokometaši Vardarja zbrati, saj jih je že naslednji dan čakal veliki obračun proti PSG-ju iz Pariza.

Luka Cindrić ob zmagovitem zadetki v polfinalu proti Barceloni. Foto: RK VARDAR

Finalna tekma v nedeljo je ponudila pravo dramo in za Makedonce je ponovno v zadnjih sekundah, odločilni zadetek dosegel Hrvat, le da je bil tokrat to Ivan Čupić. Makedonci so tako tudi PSG premagali zgolj za en gol, bilo je 24:23.

Rokometaši Vardarja, ki smo jim že vrsto let sponzor, so tako prvič v svoji zgodovini osvojili najprestižnejše klubsko rokometno tekmovanje in visoko v zrak dvignili pokal.

Rk VARDAR prvak EHF Lige prvakov 2017
Foto: Luka Cindić (Instagram)

 

Pravo slavje pa se je zgodilo v torek v Skopju, ko so fantje prišli nazaj v svoje mesto. Veličasten sprejem jim je pripravilo več kot 150.000 navijačev, ki so s fanti slavili skozi vse mesto. Kako noro je bilo, pa poglej v posnetku ▼▼▼

 

Tu pa je še nekaj foto utrinkov /Photo: Denis Dukovski (Rk Vardar)

Dodaj odgovor

Najbolj prodajano