hummlove vaje za čvrsto poletje - trebuh

Nadaljujemo s hummlovimi vajami, saj se bliža poletje in z njim sezona kopalk, kratkih kril in gole kože. Zagotovo bi vsakdo rad blestel to sezono in zato smo pri hummlu pripravili program vaj, s katerimi boste oblikovali svoje telo, se malo razmigali in tako naredili nekaj zase.

 

Tokrat vam predstavljamo drug sklop vaj, pri katerem smo se osredotočili na trebušne mišice. Celotni program hummlovih vaj za čvrsto poletje, pa vam bo koristil tudi pri pravilni drži in razgibanosti telesa in ne samo pri oblikovanju telesa.

 

VAJE ZA ČVRST TREBUH

Ta sklop zajema pet vaj s katerimi boste učvrstili trebušne mišice. Vaje so primerne tudi za začetnike, če pa že vadite na višjem nivoju, vam bodo pa prav tako prišle prav, saj so nekatere opremljene tudi z višjo težavnostno stopnjo.

 

Ravna deska - Plank

Najprej se oprite na stegnjene roke in prste na nogah. Boki naj ne bodo dvignjeni visoko v zrak, temveč jih spustite, da dobite 'ravno desko' – kolikor pač zmorete. Pri višji težavnosti se oprite na komolce. Močno stisnite trebušne mišice in v tem položaju mirujte 2-krat po 20 sekund, vmes imejte 10 sekund odmora.

hummel-vaje-za-trebuh1

Dviganje nog

Uležete se na hrbet in 'prilepite' hrbtenico na podlago, tako da ni nobene luknje pod hrbtom. Noge zravnajte in jih izmenično dvigujte ter spuščajte proti tlom, vendar jih ne odložite na tla. Pri višji težavnostni stopnji dvigujte noge sonožno. Boki in preostalo telo naj bodo mirni, kolikor so lahko – to pa dosežete s stiskanjem trebušnih mišic. Hrbet naj vedno ostane tesno ob podlagi. Vajo naredite 2-krat po 20 sekund, vmes imejte 10 sekund odmora.

hummel-vaje-za-trebuh2

Zasuk

Sedite tako, da se s težo premaknete na trtico in tako aktivirate trebušne mišice. V pasu se zasukajte levo in desno, tako da se vmes za delček sekunde s stegnjenimi rokami ustavite na sredini. Uporabite lahko uteži, če jih nimate se odlično obnese polna plastenka vode. Z utežjo se lahko dotaknete tal na vsaki strani, ni pa nujno. Pomembno je, da vajo delate počasi in nadzorovano, boki naj bodo pri miru. Z vdihom potujete na sredino, z vsakim izdihom pa na stran. Vajo naredite 2-krat po 20 sekund, vmes imejte 10 sekund odmora.

hummel-vaje-za-trebuh3

 

Stranski upogib

Uteži (lahko tudi plastenki vode) držite v rokah, ki sta ob telesu. Brez da bi upogibali trup, se nagnite na eno stran, pri čemer utež na tisti strani spustite proti kolenu. Počasi se dvignite nazaj in ponovite vajo na drugo stran. Vajo ponovite 10x.

hummel-vaje-za-trebuh4

Utrditev centra

Noge postavite v širino bokov in z obema rokama primite eno utež (lahko tudi polno plastenko vode). Roke dvignite naravnost predse, pri čemer aktivirajte mišice na trupu. Nato premaknite roki v levo stran, kolkikor daleč lahko. Trup naj se pri tem le minimalno premakne. Malo zadržite položaj in nato se obrnite še v drugo smer. Vajo ponovite 10x.

hummel-vaje-za-trebuh

Pri vadbi pa so pomembna tudi prava in vrhunska športna oblačila.

Na fotografijah lahko vidite aktivno perilo hummel HERO >>> preveri ponudbo tukaj!

Najlažje športne copate hummel CROSSLITE >>> preveri ponudbo tukaj!

In dodatno opremo hummel BIDON >>> preveri ponudbo tukaj!

 

Tudi v tem tednu vam predlagamo, da prvi dan naredite vse vaje s predpisanimi ponovitvami. Tako storite tudi drugi dan. Tretji dan ponovite serijo dvakrat, prav tako četrti dan. Peti dan lahko dodate še eno serijo ali pa vadite po svojih močeh. Če boste pridni in vestni, bodo rezultati zagotovo vidni do sezone kopalk. Nova poletna hummlova kolekcija kopalk in japonk pa je že na poti iz Danske!!

hummel-arrows

 

Berite nas, saj vam bomo prihodnji teden predstavili že nov sklop hummlovih vaj za čvrsto poletje.

Dodaj odgovor

Najbolj prodajano