Kako vzdrževati rokometno žogo?

Se vam je kdaj zgodilo, da ste dobili novo rokometno žogo, ki pa seveda ni bila napihnjena in takoj se postavi veliko vprašanj: Koliko jo moram napihniti? Kaj pomenijo vse te oznake? Kako prepoznam različne kvalitete žog? Pri katerih žogah lahko uporabljamo smolo in pri katerih ne? Kako rokometno žogo vzdrževati, da bo čim dlje obdržala obliko in služila tako, kot mora?

Na vsa ta vprašanja boste odgovore našli tukaj >>

 

 

 

 

 

Ročno zašite, vodoodporne in z optimalnim izgledom in odbojem. Rokometne žoge hummel so razvite za potrebe rokometnega igrišča.

Žoge so narejene iz PU (poliuretan) materiala z mehurjem iz lateksa in z unikatnim zračnim ventilom, ki zadržuje zrak v žogi dlje časa in zagotavlja ustrezno napihnjenost. Posebna "Air touch" pena zagotavlja optimalno razmerje med odbojem in oprijemom, torej odlična kontrolo odboja žoge, je mehka in oprijemljiva površina iz poliuretana. Unikaten BEE vtis, pa zagotavlja dodatno kontrolo. Vse naše žoge pa so opremljene s triletno garancijo na šive in obliko.

SPECIFIKACIJA-ROKOMETNA-ZOGA-HUMMELS-SLOVENIJA-SPORTNA-OBLACILA-OBUTEV

 

 

KAJ POMENIJO VSE TE OZNAKE? >>

 

 

SPECIFIKACIJA-ROKOMETNA-ZOGA-HUMMELS-SLOVENIJA-SPORTNA-OBLACILA-OBUTEV-rokometne-zoge-specifikacija

 

 

 

KAKO PRAVILNO NAPIHNEMO ROKOMETNO ŽOGO? >>

 

PRIPRAVA

V zimskem času vam predlagamo, da hranite rokometne žoge na sobni temperaturi (20-25 stopinj C) vsaj 24 ur pred prvim napihovanjem. S tem boste zagotovili optimalno mehkobo, obliko in oprijem žoge.

OLJE ZA VENTIL

Zelo pomembno je, da pri vsakem napihovanju rokometnih žog uporabite olje za ventil. Vedno kanite eno kapljico ali dve na ventil. Tako bo ventil dobro tesnil.

NAPIHOVANJE

Žogo namestite tako, da ventil gleda navzgor in vstavite iglo tlačilke naravnost v ventil. Vedno uporabljajte dolgo iglo tlačilke, s tem zagotovite, da igla ne poškoduje ventila ali mehurja. Tako olje, kot tlačilko lahko kupite tudi pri nas!

PREVERITE TLAK V ŽOGI

-napihnite žogo do priporočenega tlaka

-priporočen tlak je natisnjen na žogi v bližini ventila

-žogo napihujte počasi, saj s tem zagotovite, da se žogo obdrži svojo natančno obliko. Hitro napihovanje lahko povzroči poškodbe na mehurju! 

-uporabite merilec tlaka, da preverite tlak v žogi.

olje-ventil-merilec-tlaka-tlacilka-HUMMELS-SLOVENIJA-SPORTNA-OBLACILA-OBUTEV-rokometne-zoge

 

 

KAKO IZBRATI PRAVO ROKOMETNO ŽOGO?

 

Pri izbiri rokometne žoge je skoraj najbolj pomembna velikost žoge, ki je določena s kategorijo in starostjo igralca. V spodnji tabeli boste našli vse podatke za naše rokometne žoge >>

SPECIFIKACIJA-ROKOMETNA-ZOGA-HUMMELS-SLOVENIJA-SPORTNA-OBLACILA-OBUTEV-rokometne-zoge-TEZA-OBSEG

 

 

 

ČIŠČENJE!

Žoge, predvsem tiste, pri katerih se uporablja rokometna smola pa je potrebno tudi čistiti. Na smolo, ki jo nanesemo na žogo se prijema tudi prah in ko je žoga preveč umazana, priporočamo čiščenje s posebnim odstranjevalcem smole. Tako boste žogi zagotovili daljšo življenjsko dobo in zadovoljstvo pri uporabi. Kako se to dobro stori je na fotografiji odlično demonstriral naš ambasador LUKA ŽVIŽEJ >>

rokometna-zoga-ciscenje-hummel-sportna-oblacila-obutev

NAJPOMEMBNEJŠI NAPOTKI >>

PRED VSAKIM NAPIHOVANJEM vedno kanite 1-2 kapljici olja na ventil, da zagotovite popolno tesnjenje ventila.

Rokometne žoge vedno SHRANJUJTE na SOBNI TEMPERATURI (20-25 stopinj C)!

hummel-arrows-spletna-trgovina-sportna-oblacila-obutev

V naši ponudbi boste našli žoge za male in velike rokometaše! Za tiste čisto profesionalne in tiste, ki rokomet igrajo zgolj za veselje. Preveri celotno ponudbo >> KLIKNI TU!

Dodaj odgovor

Najbolj prodajano