Ker nam je mar za okolje >> trajnostna oblačila in obutev

Do leta 2050 bo skoraj 70% vseh ljudi živelo v urbanem okolju. Iz dneva v dan velika mesta vedno bolj izrazito postajajo naš naravni habitat, na katerega se navajamo in se mu prilagajamo. Smo mobilni in hitri, mestno življenje se staplja s športom - šport nam predstavlja nov način razmišljanja in hkrati nov način življenja. In zato naša kolekcija Sport Style AW20 postavi športno funkcionalnost v ospredje.

Ponuja vsestranske stile, ki omogočajo lahkoto gibanja ter s tem spodbuja h konstantnemu premikanju ter raziskovanju. Kontrast je opazen tako v kombinaciji barv, ki združujejo velika, hladna, betonska siva mesta z mehkimi, nežnimi barvami, kot tudi v nepričakovanih detajlih z nežnimi potezami, ki se zlijejo z ostrimi mestnimi potezami in jim hkrati kontrirajo.

 

 

Kar 25% hummlove športne kolekcije je narejene iz obnovljivih materialov

Življenje v čedalje večjih mestih nam seveda nudi precejšnjo mero udobja – vse, kar potrebujemo, imamo v bližini, hkrati pa smo mobilni. Čedalje bolj pa je jasno, da se je treba soočiti z vsemi odpadki, ki jih proizvede tak način življenja in pa z vplivom, ki ga ima potrošniška družba na okolje, v katerem živimo.

V hummlu se tega zavedamo in stremimo k trajnostnemu ravnanju, zato s ponosom predstavljamo kolekcijo, v kateri imajo glavno vlogo reciklirani materiali, obnovljiva vlakna in uporaba bambusa.

 

 

 

Bambus je ena izmed najhitreje rastočih rastlin na svetu. Pogled na olesenela stebla in ozke liste bambusa zagotovo ne napeljuje na misel, da lahko iz te rastline izdelamo oblačila, ki bi bila udobna in prijetna za nošenje, pa vendar – oblačila iz bambusa so izdelana iz fine bambusove preje, ki jo pridobivajo iz zdrobljenega bambusovega stebla.

Tkanine iz bambusa so kakovostne, lahke in trpežne, poleg tega pa se malo mečkajo, kar pomeni, da jih z lahkoto zlikamo. Zaradi mehkega otipa so materiali iz bambusa zelo primerni za oblačila z neposrednim stikom s kožo.

Še ena zelo cenjena lastnost izdelkov iz bambusa je, da »dihajo« - zelo dobro vpijajo vlago, ki jo oddaja telo, nato pa jo hitro spet oddajo. Bambusova vlakna vpijajo vlago celo tri- do štirikrat bolje kot bombažna vlakna. Bambusova vlakna imajo tudi posebno strukturo – v notranjosti imajo mikroskopsko majhne luknjice, kar omogoča izvrstno toplotno izolacijo. Material je tako v vročih poletnih dneh rahlo hladnejši od zraka, zato prijetno hladi, pozimi pa daje občutek toplote in nas greje, čeprav se zdijo tkanine za zimske razmere precej tanke.

Pridobivanje bambusa je v primerjavi s pridobivanjem drugih tekstilnih surovin izredno prijazno do okolja. Raste zelo hitro, uspeva brez gnojil in pesticidov, poleg tega pa ne zahteva sodelovanje človeka. Stroški za pridelavo so torej minimalni, donos na enoto površine pa je zelo velik – kar desetkrat večji od donosa bombaža! Poleg tega bambus absorbira ogljikov dioksid, sprosti pa kar 35% več kisika kot drevesa.

Tudi nega izdelkov iz bambusa je enostavna in porabi manj energije kot tekstili iz drugih surovin, saj se pere in suši pri nižjih temperaturah.

Materiali iz bambusa delujejo antibakterijsko, zato tudi ni bojazni, da bi se pojavila plesen pri shranjevanju oblačil v vlažnejših okoljih. Znanstveniki so ugotovili, da je v molekulah bambusa vezana posebna naravna snov z antibakterijskim delovanjem (bamboo kun), ki tudi po predelavi ostane v tekstilnih vlaknih. Tako je bambus edini tekstilni material, ki po naravi učinkuje antibakterijsko. Ta snov uničuje bakterije ter preprečuje njihovo razmnoževanje, kar tudi preprečuje neprijetne vonjave.

Slabost bambusovih vlaken pa je, da so manj vzdržljiva kot na primer bombažna vlakna, poleg tega pa zaenkrat majhna kvantiteta pridelave povzroči relativno visoke cene teh vlaken.

 

 

Reciklirani poliester omejuje našo odvisnost od naftnih virov. Poliester namreč pridobivamo iz premoga, nafte, vode in olj. Letno se proizvede kar 63 milijonov ton poliestra, kar znaša skoraj polovico vseh umetnih vlaken!

Reciklaža poliestra oziroma pridobivanje recikliranega poliestra zahteva veliko manj energije kot pridelava novega poliestra. Poleg tega reciklaža poliestra pripomore k manjšemu onesnaženju zraka prsti in voda. Poleg tega se poliester lahko reciklira v nedogled, kar pomeni, da ga lahko recikliramo vedno znova, to pa pomeni veliko manj odpadnih snovi.

 

 

Organski bombaž že postopoma prihaja v uporabo namesto navadnega bombaža.

Bombaž je najbolj priljubljena tkanina na svetu in da bi pridelovalci bombaža zadostili povpraševanju, uporabljajo umetna sredstva in pretirano uporabo pesticidov, da bi bombaž rastel hitreje. Izdelki, izdelani s tako pridobljenim bombažem, so po navadi polni kemikalij in lahko povzročijo alergijske reakcije na koži. Poleg tega je pridelava bombaža grozno škodljiva za okolje, polja so po pridelavi neprimerna za gojenje drugih pridelkov – navadni bombaž se namreč vedno znova vzgaja na istih tleh, uporaba umetnih gnojil in pesticidov pa škoduje okolju.

Organski bombaž se vrti iz ene zemlje na drugo in tako se dlje časa ohranja voda, kar pomeni manj namakanja, poleg tega pa zemlja ohrani svoje hranilne snovi, saj si ima vmes čas »spočiti« in se ne izčrpa do konca. Pobran je ročno, zato se vlakna pri tem ne poškodujejo, kot se pri strojnem obiranju, to pa vodi do kakovostnejših izdelkov, ki so zato tudi bolj cenjeni. Najpomembnejši prednosti organskega bombaža sta torej varovanje okolja ter tkanina, zdrava za telo.

 

Že v prodaji

Športni nedrček hummel hmlLOTUS SPORTS BRA je 87% narejen iz recikliranega poliestra in 13% iz elastana.

Material je fleksibilen, BeeCool tehnologija pa omogoča zelo hitro sušenje. Je zelo primeren za vadbo v fitnesu, za tek, jogo, pilates in ostale športne aktivnosti, tudi za vsakdanje aktivnosti, seveda pa ga lahko nosite kot samostojen kos oblačila. Športni nedrček hummel hmlLOTUS SPORTS BRA nudi ravno pravo oporo, na hrbtni strani pa ima naramnice na križ in odlično skrbi za prezračevanje.

KLIKNI ZA NAKUP

 

Športne legice hummel hmlLOTUS HIGH WAIST TIGHTS so 87% narejene iz recikliranega poliestra in 13% iz elastana.

So funkcionalne legice z visokim pasom in fleksibilnim krojem, kar pomeni, da se prilagodijo vsaki postavi. Ta model ima učinek učvrstitve in oblikovanja postave z visokim pasom, zadaj pa so že malenkost višje, tako da se boste počutile popolnoma varno tudi v najglobljih počepih. Modne ženske legice s tehnologijo BeeCool in udobnimi ploskimi šivi, ki so namenjen športnikom, ki postavljajo (dodatno) visoke zahteve na svoja oblačila za vadbo. Primerne so za vadbe, jogo ali pa vsakdanjo rabo, seveda pa jih lahko nosite tudi kot samostojen kos oblačila.

KLIKNI ZA NAKUP

 

Ženski top z dolgimi rokavi hummel hmlEMMY v beli barvi je v 68% narejen iz bambusa, 27% iz bombaža in 5% iz elastana.

Material je izredno mehak, vlaknine iz bambusa pa delujejo antibakterijsko, kar preprečuje neprijetne vonjave. BeeCool tehnologija omogoča izredno hitro sušenje.

Pokažite, da si upate izstopati iz množice z našim modnim ženskim topom z dolgimi rokavi hmlEMMY. Ta neverjetno mehak top je res nekaj posebnega in je prava modna ikona.

Čeprav je ženski top z dolgimi rokavi hmlEMMY popolna izbira za jogo, ga boste z lahkoto skombinirale tudi z ulično modo. Ima moden zelo kratek kroj, rokavi so dolgi in imajo na koncu rebrast patent. Lepo ga boste lahko skobinirale z hummel legicami in športnim nedrčkom.

KLIKNI ZA NAKUP

 

Superge MINNEAPOLIS BREAKER SEAMLESS so prelomnica med našimi supergami. Imajo posebej razvit zunanji brezšivni del, ki zagotavlja neverjetno fleksibilnost, zračnost, narejen pa je iz recikliranih poliesterskih vlaken.

Notranji del copata je modeliran tako, da odlično blaži odboje, ima naš ortholite vložek, opremljen pa je še z zelo udobnim BREAKER podplatom, ki odlično blaži pritiske. Superge so zelo lahke, na nogah pa se prilegajo kot nogavice. Zgornji del je iz tkanega, trpežnega materiala, ki daje svojo noto tudi k varovanju narave, saj je iz recikliranih vlaken, ki so hkrati zelo trpežna.

Superge so narejene iz recikliranih poliestrskih plastenk, zato so okolju zelo prijazne.

Primeren je tako za fitnes, tek in "neagresivne" dvoranske športe, z lahkoto pa ga kombinirate tudi z ulično modo!

Kaj je ortholite?

Ortholite je okolju prijazen material, narejen iz reciklirane gume in recikliranih poliestrov. Iz tega materiala je narejena pena oziroma vložek v podplatu superg, kar omogoča izjemno udobje, blaženje in fleksibilnost superg.

KLIKNI ZA NAKUP

 

Moška majica s kratkimi rokavi hmlSAM T-SHIRT je narejena iz organskega bombaža, torej je planetu zelo prijazna.

S svojo mehkobo vas bo spravila v pogon čisto vsak dan. Primerna je za prosti čas, za takrat, ko si vzamete čas zase in uživate ter se sprostite v udobju svojega doma. Izbirate lahko med klasičnima belo in črno barvo, pa tudi bež, ki je mimogrede barva oblačila, za katero porabijo najmanj barvil in je tudi s tega vidika okolju prijazna.

KLIKNI ZA NAKUP

 

Moška majica s kratkimi rokavi hmlACTON T-SHIRT vas bo spravila v pogon vsak dan. Mehkoba majice ponuja kombinacijo sproščenega stila in udobja.

Primerna je za preživljanje prostega časa – aktivno, ko greste na kakšen sprehod ali za druženje s prijatelji, pa tudi ko si vzamete čas zase in se sprostite v udobju svojega doma. Potisk izraža hummlovo prizadevanje spreminjati svet skozi šport, kar tudi počnemo. Tudi ta majica je namreč narejena iz čistega, organsko pridelanega bombaža, ki je okolju prijazen in prispeva k manjšemu ogljičnemu odtisu. Majica je na voljo v črni barvi in pa v živahni modri ter oranžni barvi.

KLIKNI ZA NAKUP

 

Dodaj odgovor

Najbolj prodajano