Nagrada za TRAJNOSTNI RAZVOJ 2022 že tretjič zapored za hummel

 Z veseljem in ponosom sporočamo, da so danski potrošniki že tretje leto zapored razglasili hummel za najbolj trajnostno blagovno znamko oblačil na Danskem v letnem INDEKSU TRAJNOSTNIH ZNAMKE.

KLIKNI ZA PONUDBO >>

 

A nismo še čisto zmagali. Konec aprila načrtujemo uvedbo naše nove in posodobljene trajnostne strategije s splošnim ciljem zmanjšanja uporabe kemikalij, pesticidov in neobdelane plastike v naših izdelkih in embalaži.
Hkrati bomo zmanjšali emisije CO2 in si nenehno prizadevali za uporabo bolj trajnostnih materialov.

Več o nagradi za TRAJNOSTNI RAZVOJ izveš tu - KLIKNI

Nekaj projektov, na katerih že delamo:

 

  • PFC: to so umetno narejene zmesi, ki za razgradnjo rabijo zelo veliko časa in so zato za okolje zelo obremenjujoča. Poleg tega so strokovnjaki ugotovili, da so škodljivi človeškemu telesu: izpostavljenost kemikalijam PFC povzroča raka na modih in raka na ledvicah, pripomore k debelosti ter k zmanjšanemu odzivu na cepiva. Ravno zato so od leta 2017 naprej vsa hummlova oblačila izdelana brez teh umetnih kemikalij.

 

  • Voda: leta 2019 smo uvedli novo tehniko barvanja oblačil s suho barvo. Ta revolucionarna tehnologija zagotavlja, da je poraba vode ničelna, nič odpadne vode in 50-odstotno zmanjšanje porabe energije med proizvodnim procesom. To pomeni, da prihranimo kar 25 litrov sveže čiste vode, ki jih običajno potrebujemo za barvanje samo ene majice.

 

  • Plastika: V vseh fazah proizvodnje se trudimo uporabljati čim manj plastike, saj se zavedamo, kako je škodljiva okolju. Zato smo prepovedali uporabo plastične embalaže za enkratno uporabo, prav tako pa izdelujemo oblačila in obutev iz recikliranih plastenk.

 

  • Bombaž: Od leta 2019 so vse naše kolekcije HIVE narejene iz recikliranega poliestra ali organskega bombaža. Poleg tega je naša otroška kolekcija KIDS AW21 izdelana iz vsaj 93% organskega bombaža.

 

  • Donacije: Če imamo višek izdelkov, jih podarimo organizacijam, ki jim podarjajo tistim, ki jih potrebujejo. Tono blaga so na primer porabili za športne projekte v Keniji. Danska fundacija Mødrehjælpen nam je pomagala obleči revnejše otroke v topla in udobna oblačila.

 

Vsi ti projekti kažejo na naša prizadevanja k trajnostnemu načinu življenja in k čistejšemu okolju, pa tudi na to, da je dela na tem področju še veliko in še naprej se bomo trudili po svojih najboljših močeh.

 

KLIKNI ZA PONUDBO >>

 

Dodaj odgovor

Najbolj prodajano