Nočemo biti vidni na turnirju, ki je terjal toliko življenj!

Opozarjamo na kršenje človekovih pravic v Katarju.
Pri hummlu verjamemo, da mora šport združevati ljudi. In ko se to ne zgodi, smo zavezani k temu, da spregovorimo. Tudi zato so novi danski dresi za prihajajoče svetovno prvenstvo oblikovani kot protest proti Katarju.

 

Omilili smo vse podrobnosti – vključno z lastnim logotipom in našimi puščicami. Čeprav imamo radi nogomet in občutek povezanosti, ki nam ga ta šport daje, ne želimo biti vidni med turnirjem, ki je na tisoče ljudi stal življenja. Neizmerno smo ponosni na našo zgodovino z dansko reprezentanco in jo ves čas podpiramo, ne podpiramo pa turnirja, ki je terjal toliko življenj. Po trditvah človekoljubnih organizacij je pri gradnji štadionov in druge infrastrukture v Katarju sodelovalo 30.000 imigrantov iz Afrike in južne Azije, ki niso imeli skoraj nobenih pravic. Skupaj naj bi bilo v izkoriščevalski sistem vpetih skoraj 200.000 delavcev.

 

Vsi trije dresi so enobarvni, tretji danski dres pa je popolnoma črn. Črna barva je barva žalovanja in ta dres je v čast delavcem migrantom, ki so umrli pri gradnji katarskih stadionov in vsem njihovim družinam.

🙏 Hvala tudi vsem slovenskim mediem, ki so povzeli to novico! Naj se sliši, naj se ve!

 

Dodaj odgovor

Najbolj prodajano