Nov dres za danske nogometašice v POP ART stilu

Pop art in superjunakinje? … in še nogomet? Točno to!!  Prvič v zgodovini je dejanska umetnost definirala nov reprezentančni dres.

S ponosom razkrivamo nov dres danske ženske reprezentance Kvindelandsholdet za prihajajoče svetovno prvenstvo navdihnjen s pop artom. S tem dresom slavimo danske igralke kot neverjetne superjunakinje, kakršne so.

»Dres ni podoben nobenemu drugemu reprezentančnemu dresu, ki smo ga videli do sedaj, navdih pa smo črpali iz živahnega pop art sloga in tako ustvarili nekaj resnično privlačnega,« pravi generalni direktor hummla Allan Vad Nielsen in nadaljuje: "Verjamemo, da ta dres poudarja, kako neverjetne so Danke, in komaj čakamo, da jih vidimo nositi ta dres na letošnjem svetovnnem prvenstvu v Avstraliji in Novi Zelandiji."

Prvič ga bodo punce oblekle 7. 4. 2023 na prijateljski tekmi proti Švedski!

Pop art, ki izvira iz Anglije in ZDA iz sredine petdesetih let 20. stoletja, je vizualno umetnostno gibanje, ki črpa navdih iz sveta potrošniške in popularne kulture, zlasti množično proizvedenih podob, kot so oglasi in risanke. DBU in hummlova najnovejša oblika dresov se zgleduje po tem gibanju, pri čemer so stripi ključni vir navdiha.

Peter Møller, nogometni direktor DBU, je navdušen nad novimi reprezentančnimi dresi, ki so poklon danskim igralkam. "Ker ženska reprezentanca še naprej izjemno napreduje, so resnično osvojile srca Dancev, tako na igrišču kot izven njega. Zato smo veseli, da sodelujemo s hummlom pri oblikovanju dresa, ki slavi te nadarjene športnice. Upamo, da bo ta dres navdihnil ekipo za še eno izjemno predstavo na prihajajočem svetovnem prvenstvu in ustvaril nepozabne nogometne trenutke za vse danske navijače,« pravi Peter Møller.

Dodaj odgovor

Najbolj prodajano