Rokometna oprema

Rokomet je ena najhitrejših moštvenih iger z žogo. Rokomet se igra v 183 državah na svetu, registriranih je 166 držav članic, kar šteje cca. 795.000 ekip oziroma 19 milijonov rokometašev! Ker je to igra z veliko kontakta in nenadnih gibov, je še toliko bolj pomembno, da imajo rokometaši primerno rokometno opremo.

 

 

 

 

 

 

 

Najpomembnejši kosi rokometne opreme so žoga, smola za žogo, rokometni copati in dres. Uporabljajo pa se tudi znojniki, bidoni, športne torbe, trakovi za lase, markirni dresi, trenirke jope in jakne.

Rokometna žoga

Rokometna žoga je iz usnjenega plašča ali umetnega materiala, ki se ne sveti in ni gladka. Ker naj bi se upravljala z eno roko, se po velikosti in teži razlikuje glede na starost in velikost. Poznamo štiri velikosti rokometnih žog: rokometna žoga za rokometaše začetnike se označuje z 0 ali 1, mlajši rokometaši uporabljajo velikosti 1 ali 2, profesionalni rokometaši pa rokometno žogo velikosti 3. Rokometna žoga mora zdržati zelo velike obremenitve in je pomembno, da je kvalitetno narejena. Vse hummel rokometne žoge so ročno šivane in narejene iz posebnega PU (polyurethane) materiala.

SPECIFIKACIJA-ROKOMETNA-ZOGA-HUMMELS-SLOVENIJA-SPORTNA-OBLACILA-OBUTEV-rokometne-zoge-TEZA-OBSEG

Celotno ponudbo hummel rokometnih žog najdeš TUKAJ!

 

Rokometna žoga hummel Concept+  je tudi uradna žoga 1. NLB leasing lige. hummel 91-721-7656Slovenija in Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije sta se zavezala k sodelovanju do leta 2016.

 

Kako pravilno vzdrževati rokometno žogo, pa smo že pisali na naše blogu >> PREBERI ČLANEK!

 

 

 

Rokometni copati

Rokometni copati so zelo važen del rokometne opreme, saj morajo rokometašu nuditi dober dvoranski-copati-za-rokomet-hummel-fireknightoprijem, stabilnost, okretnost in seveda udobje. Dober rokometni copat zmanjšuje možnost poškodb rokometašev. Kako izdelati najboljši rokometni copat je misija, ki nas bo pri hummlu vedno gnala, do novih tehnologij. Do boljšega blaženja, do večje opore pri gibanju v stran, do odlične vzdržljivosti...

 

 

Že leta in leta oblikujemo in razvijamo vrhunske rokometne copate in lahko bi si mislili, da res ni več kaj, kar še nismo iznašli... Nasprotno! V preteklih letih smo pozorno spremljali profesionalne igralce in se učili vedno več in več o tem, kako lahko športni copati povečajo njihovo učinkovitost na parketu. Posebno pozornost namenjamo podpori gležnjev in hrbtenice, kot tudi sami izgradnji copata, ki mora vzdržati prav neverjetne obremenitve.

 

Kako izgleda naša najnovejša tehnologija, si poglej v filmu >> KLIKNI TU!

Celotna ponudba hummel rokometnih copat >> KLIKNI TU!

 

21-073-7393-sport-nogavice-hummel-slovenia-oblacila-obutev-rokomet-nogomet 21-073-2336-sport-nogavice-hummel-slovenia-oblacila-obutev-rokomet-nogomet 21-073-2001-sport-nogavice-hummel-slovenia-oblacila-obutev-rokomet-nogomet

Pomembne so tudi kvalitetne športne nogavice, ki so koži prijetne in rokometaše obvarujejo pred žulji. Tudi nogavicam smo posvetili posebno pozornost in tako lahko pri nas dobite res kvalitetne športne nogavice. Poglej ponudbo!

 

Športni dresi

Šport postaja vedno bolj zahteven, tako za igralce, kot za športno opremo. Pri hummlu gremo v korak s časom in tako vedno bolj pozorno izbiramo materiale, tehnološke novosti in kroje, da bi še povečali udobje rokometašev in trpežnost rokometne opreme. Najnovejša tehnologija je vdelana v kolekcijo športnih dresov hummel TECH-2 >> Preberi več o tem!

Dresi morajo biti ravno prav raztegljivi a zelo močni, dobro morajo dihati, torej pretok zraka mora biti optimalen, kroj pa mora biti tak, da igralca nikjer ne ovira, stiska ali veže.

Celotno ponudbo hummel dresov najdeš TUKAJ!

hummel-tech-2-blog-daniel-narcisse-kolekcija-sportna-oprema-rokomet-nogomet

 

 

hummel-arrows-spletna-trgovina-sportna-oblacila-obutev

Pozabiti pa ne smemo tudi na vse ostale dele športne opreme, ki spadajo k rokometu. To so znojnikibidonišportne torbetrakovi za lasemarkirni dresitrenirke jope in jakne.

 

Dodaj odgovor

Najbolj prodajano