ŠPORT NI PROBLEM. ŠPORT JE REŠITEV!

Tudi mi se pridružujemo vseslovenski akciji #tecemzasport, s katero opozarjamo na vedno slabši položaj športa v Sloveniji, predvsem pa kot poziv Vladi, da športnikom vseh starosti dovoli z nadaljevanjem tekmovalnih in trenažnih procesov.

Športniki se popolnoma zavedajo, da je zdravje ljudi na prvem mestu in mora biti prioriteta vseh, ki odločajo. To so dokazali, saj so se ves čas vestno držali vseh sprejetih ukrepov, mnogi med njimi pa so se znotraj svojih panožnih zvez držali še mnogo strožjih pravil, velika večina pa je bila velik del lanskega leta popolnoma neaktivna. Zato enostavno ne moremo prezreti dejstva, da ukrepi med seboj niso usklajeni in med drugim škodijo tudi slovenskemu športu.
Z akcijo Tečem za šport! želimo opozoriti na zelo hitro poslabševanje položaja športnikov, športnih društev in zvez, na zaskrbljujoče podatke o slabšanju motoričnih sposobnosti slovenskih otrok in na dejstvo, da se po odprtju na začetku leta veliko otrok ni vrnilo k športni aktivnosti. Opozoriti želimo, da navkljub številnim predlogom in pozivom s strani športa, šport ni zajet niti v enem izmed do sedaj sprejetih t.i. PKP-jev. Opozoriti želimo, da je šport v težavah in nujno potrebuje pomoč.
Šport ni problem. Šport je rešitev! 🌞

Dodaj odgovor

Najbolj prodajano