Več kot le enajsterica

Igralci invalidskih nogometnih ekip angleškega kluba Everton so predstavili novi, tretji dres za sezono 2020/21. Evertonov program za invalide si prizadeva pokazati, da je nogomet veliko več kot le enajsterica na igrišču. Nogomet so vsi igralci, ves njihov trud, na tisoče navijačev na tribunah in izven njih …

hummel je z veseljem del tega in s ponosom predstavljamo njihov dres za sezono 2020/21. Zgornji del dresa je turkizne barve in lepo sovpada z liverpoolsko obalo, ikonične hummlove puščice na ramenih in rokavih pa so v barvi oglja, kar ustvarja poseben kontrast.

Spodnji del dresa je v barvi oglja, na zunanji strani nog pa so turkizne puščice. Tako na zgornjem kot na spodnjem delu dresa je Evertonov grb, na predelu vrata pa se nahaja minimalističen detajl »1878«, letnica začetka delovanja nogometnega kluba Everton. Komplet zaokrožijo še turkizne nogavice s puščicami v barvi oglja na sprednji strani.

 

Vratarjev dres je v črni in zlati barvi in kar je posebnost pri letošnjih Evertonovih dresih, so kratki rokavi na vratarjevem dresu, kar smo zasnovali skupaj s klubskimi vratarji in so nad tem navdušeni.

 

 

 

Kot kompleta dresov, ki jih nogometni klub Everton uporablja za igro doma in v gosteh, je tudi ta dres zasnovan s tako imenovano ZEROH2O tehnologijo, kar pomeni, da pri procesu barvanja dresov uporabljajo suho barvo in nič vode, s tem pa se za kar 50% zmanjša poraba energije, ki se porabi za izdelavo dresa.

Ste vedeli, da se običajno za barvanje le ene majice porabi kar 25 litrov sveže in čiste vode? Precej zaskrbljujoč podatek! Z uvajanjem in uspešnim izvajanjem ZEROH2O tehnologije se hummel zavzema za zmanjšanje ogljičnega odtisa in pa sledi svojemu motu: »Spreminjamo svet skozi šport!«

 

Ob dvajseti obletnici delovanja Evertonovega programa za invalide smo se pri hummlu zavezali, da bomo vlagali v njihove projekte, vključno z izobraževanjem in usposabljanjem dvajsetih udeležencev programa prve stopnje, s čimer bodo imeli odprte možnosti za nadaljnjo zaposlitev kot trenerji invalidov.

Everton neutrudno sodeluje z invalidi tako, da zagotavlja učni načrt in obšolske dejavnosti za kar več kot 50 posebnih šol v mestu. Uradna dobrodelna organizacija kluba se lahko pohvali, da imajo največji invalidski nogometni program na svetu.

Invalidni nogometaš James Ditchfield se je ekipi pridružil že na samem začetku – pred dvajsetimi leti kot študent. O novih dresih pa pravi: »Ta dres je eden najboljših, kar smo jih kdaj imeli. Fantastičen je. V njem se počutim zelo dobro in komaj čakam, da ga bom lahko nosil!«

 

Lykkeliga na Danskem

Čudovita in uspešna zgodba z Danske se je začela, ko je nekdanja rokometašica Rikke Nielsen dobila idejo o ustanovitvi posebne rokometne lige za otroke invalide.

Njena hči Magda ima namreč Downov sindrom in je zato ni sprejel noben rokometni klub. Le nekaj tednov zatem je bilo v ekipi že več kot 40 srečnih otrok, ki so igrali rokomet. Danes je v ligi več kot 45 klubov, razpršenih po vsej državi in več kot 600 otrok invalidov, ki igrajo rokomet.

 

Brez dvoma je Lykkeliga nekaj posebnega. Ustvarja unikatno vzdušje, otroci pozabijo, da so »drugačni«, in začutijo šport v polnem pomenu besede. Začutijo, kako je biti povezan, kako sodelovati in kako se skupaj veseliti uspeha, in za to je zaslužena Lykkeliga.

Lykkeliga spreminja svet skozi šport, zato s ponosom sodeluje tudi hummel, spodbuja in jim pomaga pri razvoju. Otroci nosijo naše, hummlove drese, v letu 2019 pa je hummel ponesel sodelovanje z Lykkeligo še stopničko višje. V sodelovanju z vodstvom Lykkaliga razvijamo ideje, kampanje in pobude, ki ustvarjajo še večjo ozaveščenost in prepoznavnost igralcev, ekip in prostovoljcev LykkeLige. S tem lahko pomagamo še več otrokom izkusiti ekipni duh, zadovoljstvo in ponos, ki jih prinese sodelovanje v ekipnem športu.

 

 

Dodaj odgovor

Najbolj prodajano