Vse prednosti aktivnega perila

 

Počasi, a zanesljivo temperature padajo in prihajajo dnevi, ko mora vsak športnik, rekreativec, konec koncev pa tudi dijak, študent ali delavec razmisliti kako se primerno obleči za vadbo in vse ostale aktivnosti na prostem.

Že babice so nas učile o čebulnem ali tako imenovanem večplastnem oblačenju.  Najbolj učinkovito je oblačenje v treh slojih, pri čemer je prvi sloj (base layer) izjemno pomemben. Običajno govorimo o aktivnem perilu, večkrat pa boste slišali tudi izraz podmajice in podhlače.

KLIKNI ZA PONUDBO!

 

Vsak sloj ima svoj edinstven namen:

  • ★ Osnovni sloj je v najtesnejšem stiku z našo kožo. Aktivno perilo nam zagotavlja ohranjanje ustrezne telesne temperature, odvaja odvečno vlago, ki nastaja s potenjem med aktivnostjo ter s tem nudi popolno udobje ter zadovoljstvo.
  • ★ Srednji sloj skrbi za ohranjanje toplote.
  • ★ Zunanji sloj nas ščiti pred vetrom, dežjem in snegom.

Poleti ali v toplejših dneh običajno brez težav, oziroma raje nosite samo osnovni sloj. Nekateri prisegajo na aktivno perilo, drugi imajo raje lahke, sintetične materiale in nekoliko bolj ohlapne kroje, ki omogočajo boljšo ventilacijo in pretočno st zraka.

 

Zakaj bombažna oblačila za vadbo niso najbolj primerna?

Bombaž je naravni material, ki vpija vlago, vendar se zelo počasi suši in kaj kmalu boste prepoteni in mokri tudi po drugih plasteh oblačil, zato tvegate, da vas bo zazeblo , posledično se lahko prehladite ali celo tvegate poškodbe mišic.
Aktivno perilo (base layers) je narejeno iz materialov, ki imajo bistveno boljšo prepustnost in omogočajo, da znoj izhlapeva. S tem ohranja toploto in vam omogoči večje udobje .

 

Nadzor temperature

Aktivnosti ob nižjih temperaturah so izjemno naporne. Zaradi hladnega zraka mišice ošibijo in postanejo bolj dovzetne za poškodbe. Osnovni sloj tj. aktivno perilo ohranja toploto vaših mišic, poleti pa jih s pravilno izbiro materialov in nekoliko bolj ohlapnih krojev lahko tudi hladi. Najbolj pomembno je, da material odvaja znoj in vlago od telesa.

 

Prednosti sintetičnih vlaken:

★ udobnost nošenja
★ zelo lahka
★ prepustnost
★ odporna proti obrabi in gubanju
★ preprosto vzdrževanje
★ elastičnost
★ hitro sušenje
★ v primeru antibakterijske obdelave zagotavlja svežino oblačila
★ cenejša s primerljivimi izdelki iz volne ali svile

 

               

 

hummel aktivno perilo

 

Pri hummlu so pripravili celotno kolekcijo aktivnega perila ter ga razvrstili v tri podskupine, da bi se kar najbolje približali različnim potrebam zahtevnosti uporabnikov.  

 

hummel aktivno perilo odlikujejo:

  • ★ Lahki in hitro sušeči materiali z zagotavljanjem visokega udobja.
  • ★ Strateško pozicionirane prezračevalne cone, ki poskrbijo za kroženje zraka in odvajanje odvečne vlage.
  • ★ Ergonomsko oblikovanje, ki nudi podporo mišicam.
  • ★ Antibakterijska obdelava materialov, ki zagotavlja daljšo svežino oblačila med vadbo.
  • ★ Brezšivno perilo, ki zagotavlja vrhunsko udobje.

KLIKNI ZA PONUDBO!

 

 

Kako izbrati primerno aktivno perilo hummel?  

 

Glede na potrebe in sestavo materiala je aktivno perilo razdeljeno na tri skupine:

FIRST PERFORMANCE

Kolekcijo first performance odlikujejo zelo lahki , hitro sušeči materiali s ciljem zagotavljanja najvišjega udobja med vadbo.  Ponudba obsega majice brez rokavov, majice s kratkimi in dolgimi rokavi, kratke, tri četrt in dolge hlače. Kolekcija je primerna za tek, fitnes  in ekipne športe.

KLIKNI ZA PONUDBO!

 

FIRST COMFORT

First comfort kolekcija se osredotoča na udobje med vadbo in temelji na izbiri lahkih ter izolativnih materialov  ter posebej razvitih regulacijskih con, s katerimi zagotavlja visoke standarde uravnavanja telesne temperature. Kolekcija je primerna za vse vrste vadb tako na prostem (tek, treking, pohodništvo, smučanje, nogomet, itd.) kot v dvorani (fitness, joga, rokomet, odbojka, košarka, itd.), kjer je uravnavanje temperature ključnega pomena. V mrzlih zimskih dneh vas bo prijetno grelo tudi na poti v službo ali šolo.    

KLIKNI ZA PONUDBO!

 

FIRST COMPRESSION

Kolekcija first compression je namenjena visoko vzdržljivostnim  treningom, saj je izdelana iz močnega kompresijskega materiala, ki zagotavlja maksimalno podporo mišicam ter enakomerno prekrvavitev, hkrati pa omogoča hitrejšo regeneracijo. Kompresijske majice in hlače hummel so izdelane iz ultra raztegljivega materiala in so opremljene s prezračevalnimi conami.  Kolekcija je primerna za igralce in športnike, ki potrebujejo hitro regeneracijo in zagotavljanje dodatne podpore mišicam.

KLIKNI ZA PONUDBO!

 

Dodaj odgovor

Najbolj prodajano