PIŠKOTKI, SVETILNIKI IN DRUGE TEHNOLOGIJE

O PIŠKOTKIH

Piškotki so majhne datoteke za shranjevanje podatkov v računalnik, mobilni telefon ali drugo napravo uporabnika. Subjektu, ki jih namesti v napravo, omogočajo, da ga prepozna na različnih spletnih mestih, v storitvah, napravah in/ali med sejami brskanja. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.  

Piškotki se uporabljajo za različne namene. Primer:

Piškotki si lahko zapomnijo vaše poverilnice za vpis, tako da vam jih ni treba vnesti ob vsaki prijavi v storitev.
Piškotki pomagajo nam in tretjim osebam pri razumevanju, kateri deli naših storitev so najpriljubljenejši, saj lahko vidimo, do katerih spletnih strani in funkcij obiskovalci dostopajo ter koliko časa se zadržujejo na teh straneh. S preučevanjem tovrstnih podatkov lahko bolje prilagodimo storitve in vam zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Piškotki nam in tretjim osebam pomagajo pri ugotavljanju, katere oglase ste si že ogledali, da se pri vsakokratnem dostopu do storitve ne prikaže vedno isti oglas.

Piškotki z zbiranjem podatkov o vaši uporabi naših storitev in drugih spletnih mest ter aplikacij pomagajo nam in tretjim osebam pri zagotavljanju ustrezne vsebine in oglasov.

Če do storitve dostopate s spletnim brskalnikom, lahko svoj brskalnik konfigurirate tako, da sprejema vse piškotke, zavrača vse piškotke ali vas obvesti o pošiljanju piškotkov. Brskalniki se med seboj razlikujejo, zato prek menija »Pomoč« v svojem brskalniku preverite, kako spremenite nastavitve piškotkov. V operacijskem sistemu vaše naprave so morda dodatni kontrolniki za piškotke.

Nekatere storitve so izdelane tako, da delujejo na podlagi piškotkov. Če piškotke onemogočite, lahko to vpliva na vašo zmožnost uporabe teh storitev ali nekaterih njihovih delov.

POTREBNOST PIŠKOTKOV

Piškotki zagotavljajo uporabniku prijazne spletne storitve. Komunikacija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je zaradi delovanja piškotkov hitrejša in preprostejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto si zapomni posameznikove nastavitve in izkušnje, s čimer je uporabniku prihranjen čas, brskanje po spletu pa bolj učinkovito in prijazno.

Ponudnik vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se kot posledica neaktivnosti izbriše po določenem času.  Ponudnik lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletnega mesta in/ali trgovine in/ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta.

Ponudnik lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.

OMOGOČANJE / ONEMOGOČANJE PIŠKOTKOV

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

Nujni/Obvezni piškotki, ki omogočajo naročanje izdelkov in prejemanje storitev z našega spletnega mesta. 

Analitični piškotki, ki omogočajo analiziranje uspešnosti in zasnove spletnih mesti in odkrivanje napak. S to vrsto piškotka lahko na primer prepoznamo, da ste že kdaj obiskali naše spletno mesto, in prikažemo, kateri deli spletnega mesta so najbolj priljubljeni, ker nam omogočajo spremljanje, do katerih strani najpogosteje dostopajo naši obiskovalci in koliko časa so na njih. Za to med drugim uporabljamo piškotke storitev Google Analytics in Adobe ter druge podobne analitične piškotke.. Podatki, ki jih piškotek ustvari o uporabi spletnega mesta, bodo na primer običajno shranjeni v strežniku družbe Google v Združenih državah. Če pa ste v EU ali v EGP, bo Google pred tem skrajšal vaš naslov IP. Samo v izjemnih primerih bo vaš celoten naslov poslan v strežnik družbe Google v Združenih državah in skrajšam tam. Google bo te podatke v našem imenu uporabil za namene sestavljanja poročil o dejavnosti na spletnem mestu in zagotavljanja drugih storitev, povezanih z dejavnostjo spletnega mesta in internetno uporabo. Naslov IP, poslan iz vašega brskalnika v okviru storitve Google Analytics, ne bo povezan z nobenimi drugimi podatki, ki jih hrani Google. Če prenesete in namestite ta vtičnik za brskalnik (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en ), lahko preprečite pošiljanje podatkov o spletni uporabi, ki jih ustvari piškotek (vključno z vašim naslovom IP), družbi Google.Za več informacij o drugih ponudnikih storitev nam pišite na info@hummel.si

Funkcionalni piškotki, ki nam omogočajo zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ta vrsta piškotka na primer zagotavlja, da bodo informacije, prikazane ob vašem naslednjem obisku našega spletnega mesta, skladne z vašimi uporabniškimi nastavitvami ali z računom Reakt, iz katerega ste sledili povezavi do našega spletnega mesta, ali s tem, da ste sledili povezavi do našega spletnega mesta v e-poštnem sporočilu, ki vam ga je poslal Reakt  ali eden od naših zaupanja vrednih zunanjih ponudnikov storitev, ki se v našem imenu obrača na vas.

Oglaševalski piškotki, ki nam in našim skrbno izbranim partnerjem omogočajo, da vam prikazujemo oglase ali se na vas obrnemo neposredno, če ste dali soglasje za to, ki se ujemajo s tem, kar vas zanima, na primer z zbiranjem podatkov o izdelkih, ki ste jih prebrskali ali naročili na našem spletnem mestu. Primer: oznake Google za ponovno trženje med drugimi uporabljamo, da omogočimo oglaševanje izdelkov, ki ste jih prebrskali na našem spletnem mestu. 

Če želite več informacij o tem, kako delujejo oznake Google za ponovno trženje, kliknite tukaj:  http://www.google.co.uk/think/products/newremarketing-tag.html.

Naše spletno mesto lahko prikaže tudi vsebino s spletnega mesta ali iz storitve tretje osebe, zaradi česar bodo na vašem trdem disku ali v brskalniku shranjeni piškotki tretjih oseb. Shranjevanja teh piškotkov ne nadzorujemo in če želite več informacij, si oglejte pravilnike o zasebnosti ustreznih tretjih oseb.

Onemogočanje piškotkov v spletnem brskalniku in informacije o nastavitvah piškotkov v svojem spletnem brskalniku najdete tukaj: 

Safari 

Internet Explorer

Chrome

Firefox

Opera

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nadgradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se med brskalniki razlikuje. Sledenje Google Analytics lahko onemogočite tukaj.  

SVETILNIKI IN SLIKOVNE PIKE

Skupaj z nekaterimi tretjimi osebami lahko uporabljamo tudi tehnologijo, imenovano svetilniki ali slikovne pike, ki podatke iz vaše naprave posredujejo v strežnik. Svetilniki in slikovne pike so lahko vdelani v spletno vsebino, videoposnetke in e-poštna sporočila, strežniku pa lahko omogočajo, da prebere iz vaše naprave določene vrste podatkov, ve, kdaj ste si ogledali določeno vsebino ali določeno e-poštno sporočilo ter določi uro in datum, ko ste si ogledali svetilnik in slikovno piko, ter IP naslov vaše naprave. Skupaj z nekaterimi tretjimi osebami uporabljamo svetilnike in slikovne pike za različne namene, med drugim za analiziranje uporabe naših storitev ter (skupaj s piškotki) za zagotavljanje vsebine in oglasov, ki so za vas najustreznejši.

Ko dostopate do naših storitev in jih uporabljate, razen spletnih mest zunanjih ponudnikov storitev, nam boste morali dati ločeno soglasje za shranjevanje piškotkov (kar vključuje druge tehnologije za lokalno shranjevanje, svetilnike, slikovne pike in druge podatke v vaših napravah). Dati nam boste morali tudi ločeno soglasje za naš dostop do teh piškotkov (kar vključuje tehnologije za lokalno shranjevanje, svetilnike, slikovne pike in podatke) in dostop tretjih oseb, navedenih zgoraj. Če ne sprejmete piškotkov, bo to vplivalo na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu oziroma z našimi storitvami, in ko bomo zahtevali to soglasje, vam bodo na voljo dodatne informacije.

VTIČNIKI ZA DRUŽBENA OMREŽJA

Naše storitve uporabljajo vtičnike za družbena omrežja (»vtičniki«). Ko uporabljate storitev, ki uporablja vtičnike, so lahko podatki neposredno preneseni iz vaše naprave upravljavcu družbenega omrežja. Na podatke, ki jih zbira vtičnik, nimamo nobenega vpliva. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, je vašo uporabo storitve mogoče povezati z vašim računom v družbenem omrežju. Če imate interakcije z vtičniki, na primer tako, da všečkate, sledite ali delite z drugimi, ali vnesete komentar, so lahko podatki samodejno prikazani v vašem profilu v družbenem omrežju. Tudi če niste prijavljeni v račun za družbeno omrežje, je mogoče, da vtičniki upravljavcem družbenega omrežja pošiljajo vaš IP naslov. Prosimo, da pri uporabi naših storitev, to upoštevate.

Informacije o upravljavcih družbenih omrežij za vtičnike, uporabljene v naših storitvah (»upravljavci«) so na voljo v nadaljevanju:

Upravljavci za vtičnike, uporabljene v naših storitvah.

Če ste včlanjeni v enega ali več naslednjih družbenih omrežij in ne želite, da upravljavec podatke o vaši uporabi naših storitev poveže z vašimi članskimi podatki, ki jih že shranjuje upravljavec, se pred uporabo naših storitev odjavite iz družbenega omrežja.

 Meta
Upravljavec podatkov: MetaIreland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, 2 Dublin, Ireland (»Facebook«). Več informacij je na Facebookovem spletnem mestu s pravilnikom o zasebnosti na tem naslovu TUKAJ

Google
Upravljavec podatkov: Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (»Google«). Več informacij je na spletnem mestu družbe Google s pravilnikom o zasebnosti na tem naslovu TUKAJ

LinkedIn
Upravljavec podatkov: LinkedIn Ireland, Gardner House, Wilton Place, Wilton Plaza, Dublin 2, Irska (»LinkedIn«). Več informacij je na LinkedInovem spletnem mestu s pravilnikom o zasebnosti na tem naslovu TUKAJ