SPLOŠNI POGOJI NAKUPA V SPLETNI TRGOVINI hummel.si

 1. POSTOPEK NAROČILA IN NAKUPA
 2. NAČINI PLAČIL
 3. CENE
 4. REGISTRACIJA UPORABNIKOV
 5. DOSTAVA IN DOBAVNI ROK
 6. VRAČILO BLAGA/ ODSTOP OD POGODBE
 7. REKLAMACIJE
 8. REKLAMACIJE IZDELKOV, POŠKODOVANIH MED PREVOZOM
 9. DOBAVNI ROK
 10. OMEJITEV ODGOVORNOSTI
 11. OMEJENA PRAVICA UPORABE
 12. ZAŠČITA ZASEBNOSTI
 13. KUPOPRODAJNA POGODBA
 14. PRITOŽBE IN SPORI

SPLOŠNI POGOJI NAKUPA V SPLETNI TRGOVINI hummel.si

Vsebina spletnih strani hummel.si je last podjetja Reakt d.o.o (v nadaljevanju ponudnik). Z uporabo spletnih strani hummel.si uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja, ki opredeljujejo delovanje spletne strani hummel.si, pravice uporabnika, obveznosti ponudnika ter medsebojni poslovni odnos.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

Reakt d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh hummel.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče. Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletni aplikaciji in ostale informacije v spletni trgovini so na voljo le v slovenskem jeziku.

1. POSTOPEK NAROČILA, MOREBITNIH POPRAVKOV IN NAKUPA 

Postopek nakupa:

 • V spletni trgovini najdete željeni izdelek in kliknete nanj. Odpre se vam nakupni meni, t.i košarica, v kateri najdete natačnejše informacije o izdelku, sestavi, ceni, akcijskih cenah, času trajanja akcij(e), stroških dostave, velikostih izdelka, ki so na zalogi. V primeru, da želite imeti isti izdelek v več velikostih, morate za vsako posamezno velikost opraviti/ponoviti postopek vlaganja v nakupno košarico.

  V tem koraku morate določite količino in tudi barvo, če je izdelek na voljo v več barvnih kombinacijah. Če nič ne vpišešete, se avtomatično izbere en kos. S klikom v košarico greste v naslednji korak nakupa.

 • Če želite več izdelkov lahko nadaljujete z nakupi (klik na nadaljujte z nakupi) ali zaključite nakup (klik na zaključi nakup). Če imate veljavno kodo za popust, jo lahko uporabite v tem koraku.
  Če ste pomotoma zgrešili željeno količino ali barvo kliknete na povezavo Uredi in posodobite željeno količino ter nadaljujete z nakupom. Če na začetku niste izbrali pravilne količine, jo lahko tukaj popravite v okencu: Količina.

  Če ugotoviš, da ne želiš izbranega izdelka v košarici, ga lahko odstraniš s klikom na ikono koša, čisto na desni strani, če se z miško postaviš na koš, se ti bo izpisal tekst: Odstrani. Tukaj je navedena cena posameznega izdelka, strošek dostave in znesek davka na dodano vrednost. V primeru, da je izdelek pravi, prav tako količina, vi pa želite dodati več izdelkov v košarico, kliknite na gumb Nadaljujte z nakupi. Za vas smo naredili tudi tudi izbor artikolv, ki bi vas mogoče zanimali. Ta izbor najdete na levi strani. Dodate ga s preprostim klikom na gumb V košarico.

  Klik na Zaključi nakup, vas popelje v naslednji korak. Postopek nakupa lahko kadarkoli prekinete. 

 • Izpolniti morate podatke za račun. Polja, ki so označena z zvezdico morate obvezno izpolniti. Če katerega od teh polj ne boste pravilno izpolnili, vas na to avtomatsko opozori program. Nakup v naši spletni trgovini lahko opravite tudi brez registracije v Moj račun.

  Najprej izpolnete
  Polje 1: Podatki računa.  Polja označena z zvezdico (*) so obvezna (ime, priimek, E-mail, naslov, mesto/kraj, poštna številka, telefon).

  V polju 2: Način dostave, je prikazano podjetje, ki bo vaš paket dostavilo.

  V polju 3: Način plačila izberete s klikom na krogec, način kako želite račun poravnati (po povzetju ali po predračunu)

  V polju Pregled naročila, pa še enkrat preverite Ime artikla (spodaj je navedena tudi izbrana velikost).

  V tem polju lahko še vedno spreminjate (naredite željene popravke) količino izbranih izdelkov: klik na puščico navzdol – zmanjša količino, klik na puščico navzgor – poveča količino. S klikom na ikono koš na desni strani, pa ta izelek še vedno lahko odstranite iz Hitre blagajne in s tem tudi iz košarice. V pregledu naročila se vam izpiše tudi skupni znesek za plačilo.

  Če ne želite prejemati naših e-novic, izklopite kljukico v okencu pred Želim prejemati e-novice

  Spodaj lahko dodate tudi svoj komentar, opombe k naročilu. Vpišite tekst v prazno polje.

  Če imate veljaven kupon za popust in ste ga pred tem pozabili vpisati, lahko to še vedno storite tu: kliknite na gumb Uporabi kupon, spodaj na sredini.

  Če ste s svojim naročilom zadovoljni, nakup zaključite s klikon na gumb: Kupi zdaj. S tem se tudi zavezujete k sklenitvi nakupne pogodbe in plačilu naročila. 

  V tem koraku se lahko registrirate na spletni strani in ustvarite svoj račun in/ali označite, da želite prejemati e-novice. 

 • Če je bilo vaše naročilo sprejeto, se vam bo v spletni trgovini izpisalo Vaše naročilo je bilo sprejeto in številka vašega naročila. Na vaš e-naslov boste prejeli vse podatke o vašem nakupu. Vsi ostali postopki so opisani v Splošnih pogojih.

 • Na spletni strani hummel.si je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini. Te izdelke lahko kupec iz Slovenije posreduje tudi tretji osebi znotraj Slovenije. Nakup je možen tudi za kupce iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine.

 • Naročilo v spletni trgovini hummel.si je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. Pogodbo lahko z upravičenimi razlogi tudi prekinete. 

 • To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da se je pričela vršiti odprema. Naročilo bo potrjeno najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila prek e-pošte, sporočila SMS ali telefonskega klica.

 • Kupec ima eno (1) uro časa, da prekliče naročilo.

 • Ko je naročilo v roku ene ure dokončno potrjeno, se obdelava nadaljuje. Ponudnik bo potrjena naročila v spletni trgovini hummel.si obravnaval kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno s poslano e-pošto na velenje@hummel.si ali prek obrazca za odstop pogodbe, ki ga najdete v 6. poglavju Vračilo blaga / Odstop od pogodbe. 

 • Ponudnik lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani hummel.si.
  S potrditvijo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

 • Prikaz dobavljivosti izdelkov v košarici je informativnega značaja in se lahko v času do obdelave naročila spremeni. V posameznih primerih se lahko zgodi, da katerega od naročenih izdelkov ponudnik ne more poslati takoj, ker je že prodan. O nadaljni razpoložljivosti izdelka/ov ponudnik kupca obvesti v čim krajšem roku, pri čemer so uporabljeni kontaktni podatki posredovani ob naročilu. Če ponudnik nima blaga na zalogi, slednje pa je na zalogi ponudnikovega dobavitelja, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Ponudnik bo skušal kupca čim bolj ažurno informirati o časovnem roku dobave blaga. Če je dobavna doba nerazumno dolga in/ali daljša od roka, ki ga zagotavlja ponudnik in kupec ne želi več čakati, lahko to sporoči ponudniku po e-pošti na velenje@hummel.si, ki bo izdelek odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, druge izdelke iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral.

Ponudnik blago, ki je na zalogi ali pride na zalogo od ponudnikovega dobavitelja, v najkrajšem možnem času v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Darila

Kupec iz Slovenije, lahko svoje kupljene artikle nameni tretji osebi kot darilo. Oseba, ki jo kupec želi obdariti, mora imeti naslov dostave v Sloveniji, blago pa se plača po predračunu, ki ga kupec dobi na posredovani e-naslov. Ponudnik bo poskrbel za dostavo darila obdarjencu po plačilu predračuna s strani kupca. Za učinkovito dobavo daril je najbolje, da se kupec obrne na ponudnika po elektronski pošti velenje@hummel.si in/ali mobilno številko +386 (0)41 72-1923.

Darilni bon

Kupec iz Slovenije lahko naroči in kupi darilni bon za trgovine hummel v apoenih 10, 20 in 50 eur. Bon je možno vnovčiti v trgovinah hummel v Velenju. Darilni bon dostavljen v roku 2-3 delovnih dni.

2. NAČINI PLAČILA

 • z gotovino ob prevzemu blaga (dostava z GLS, paketno distribucijo)
 • plačilo po predračunu po potrditvi Reakt, d.o.o. o dobavljivosti blaga

Prodajalec kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški. Do popolnega plačila kupnine je blago last Reakt, d.o.o.

3. CENE

Cene so izražene v evrih. Vse cene vsebujejo DDV.

Prodajalec pošiljki priloži račun. Cena izdelka se bo povečala za znesek dostave, ki je 4,60 eur in poštne provizije za prenos kupnine, ki jo zaračunava Pošta Slovenije po veljavnem ceniku (0,98 eur za nakupe do 100 eur in 1% vrednosti pri nakupu nad 100 eur), razen v primeru, ko ponudnik omogoči brezplačno dostavo, v posameznih prodajnih ali promocijskih akcijah.

V primeru, da se cena spremeni zaradi globalne narave spletnega poslovanja ali katerihkoli drugih ralogov, med samo obdelavo naročila, bo ponudnik deloval po veljavnih zakonih in predpisih v RS in v smeri obojestranskega zadovoljstva ter tako skušal ponuditi učinkovito rešitev.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo (prejme e-sporočilo o potrditvi naročila). Takrat so vsi pogoji in cene določeni in veljajo za obe stranki.

Cene so veljavne v trenutku oddaje naročila, ne glede na možnost akcijskih cen v trenutku dobave in dostave blaga. Popusti se ne seštevajo. Velja načelo uporabe najvišjega objavljenega popusta. Če ste kot dobitnik ugodnosti v nagardni igri ali po kateremkoli drugem ključu upravičeni do popusta, se ob nakupu posameznega izdelka lahko upošteva samo najvišji popust. Npr.: Dobili ste promo kupon za 15%, izdelek pa je že znižan z višjim odstotkom, vaše ugodnosti ne morete izkoristiti.  

Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini hummel.si in niso nujno enake ponudbam v/na drugih prodajnih aktivnostih in maloprodajnih mestih ponudnika.

4. REGISTRACIJA UPORABNIKOV

V spletni trgovini hummel.si se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim uporabnikom. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh hummel.si.

5. DOSTAVA IN DOBAVNI ROK

Vse izdelke, ki so na zalogi, dostavimo iz našega podjetja v roku od 2 do 14 delovnih dni, šteto od dneva potrditve vašega naročila. Če izdelka ob naročilu ni na zalogi, o roku dostave kupca obvestimo v 2-5 delovnih dneh. Izdelki bodo dostavljeni v skladu z dogovorom.

Dostava v tujino

Naročene izdelke dostavljamo tudi kupcem iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine. Dostava se vrši preko ponudnikovega izbranega prevoznega partnerja, ponavadi je to GLS Slovenija ali po dogovoru. Znesek dostave je odvisen od države prejemnika in teže artiklov, praviloma pa poštnina znaša 10 EUR.. Kupec bo na e-naslov dobil sporočilo, v katerem bodo opredeljeni vsi dodatni stroški kot so dostava, itd. in šele po pregledu slednjih, vkolikor se strinja s končno ceno potrdil naročilo. Prodajalec pošiljki priloži račun in vse ostale potrebne dokumente v primeru izvoza blaga.

Način in strošek dostave ter obdelava naročila

Cena standardne dostave (na dom v 2-4 dneh) je odvisna od višine naročila in znaša omed 2,5 € in 4,6 €.

V primeru izbora točnega datuma dostave Hummel.si  naročilo odpremi 1 dan pred izbranim datumom dostave in stranki pošlje obvestilo o odpremi, Pošta Slovenije in GLS večino paketov dostavita že naslednji delovni dan po obvestilu o odpremi. V primeru izbire načina plačila z nakazilom na račun podjetja Reakt d.o.o. (po ponudbi/predračunu) se lahko dostava zamakne, saj gre naročilo naprej v proces obdelave po prejemu plačila po ponudbi/predračunu.

V primeru izbora točnega datuma dostave se strošek dostave poveča (tudi v primeru, da paket izpolnjuje pogoje brezplačne dostave) za 2 € in dodaten 1 € v primeru izbrane jutranje dostave.

V primeru plačila z gotovino ob dostavi na dom, se strošek ne poveča.

Pri delni dostavi vam bomo naročilo razdelili na več pošiljk. Artikle, ki so na zalogi, bomo poslali takoj, ostale pa, ko bodo na voljo. V kolikor se odločite za delno dostavo vam bomo strošek dostave zaračunali za vsako pošiljko posebej.

Pošiljko lahko prevzamete osebno ali pa jo v vašem imenu prevzame pooblaščenec, zakoniti zastopnik ali skrbnik.

Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, vam bo GLS poslal sporočilo z navodili, kje lahko paket prevzamete oz. koga lahko kontaktirate, da vam paket ponovno dostavijo. Prav tako se lahko za nov termin dostave po telefonu dogovorite z dostavljavcem GLS-a.

Račun za vaše naročilo boste prejeli v roku 24 ur na vaš e-mail naslov s katerim ste oddali spletno naročilo.

Reakt d.o.o. si pridržuje pravico, da zaradi različnih rokov dobave artiklov v naročilu, naročilo razdeli v več pošiljk. Naročene artikle vam v tem primeru dostavimo posamično v več pošiljkah. 

Artikli, naročeni na Hummel.si, gredo na pot v najkrajšem možnem času. Naše logistične sisteme optimiziramo iz leta v leto, saj sta hitrost in udobnost dostave za nas ključnega pomena. Če so artikli na zalogi v našem centralnem skladišču, gredo na pot običajno še isti dan. 

Artikle lahko prevzamete tudi osebno v naših prevzemnih mestih V Velenju na naslovu Šaleška cesta 1.

 

6. VRAČILO BLAGA / ODSTOP OD POGODBE

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dneprevzema. Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje Reakt d.o.o. o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti, telefaksu ali elektronski pošti na naslov: velenje@hummel.si. V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni obrazec. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Učinki odstopa od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: velenje@hummel.si.


Obrazec za odstop od pogodbe, najdeš tukaj!

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov skladišča podjetja: Reakt d.o.o., Cesta Františka Foita 2, 3320 Velenje ali ga osebno prinese na enega od prevzemnih mest prodajalca.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Če kateri od teh pogojev ni izpolnjen, bomo izdelek/e vrnili kupcu na njegove stroške. Nesprejem vrnjenega izdelka, kupca ne odveže od odgovornosti plačila.

Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko +386 (0)41 72-1923.

Napotki za vračilo izdelkov:

Ker si pri spletnem nakupovanju, izdelkov ni mogoče fizično pogledati in otipati, kupcu omogočamo vračilo izdelkov (znotraj zakonskih okvirov in pogojev poslovanja spletne trgovine hummel.si). Izdelki, ki so kupljeni na daljavo, naj se ne uporabljajo v času, ki je zakonsko namenjen odstopu od pogodbe. Kupec ima to možnost zato, ker izdelek ni bil v skladu s pričakovanji. Sledi nekaj nasvetov:

 • Najprej previdno odpri embalažo in jo shrani do trenutka, ko si prepričan/a, da je izdelek pravi.
 • Preizkusi velikost izdelka, Če gre za spodnje perilo, kopalke, kopalne hlače, trening kratke hlače s podlogo, nogavice, itd. ne pomerjaj izdelkov na golo kožo ali prek drugih oblačil.
 • Čevljev, dvoranskih copat ali natikažev ne preizkušaj/obuvaj brez nogavic.
 • Ne ostranjuj originalne etikete, dokler nisi 100% prepričan/a, da ti izdelek ustreza
 • Uporabljan izdelek ni primeren za vračilo, saj so na njem vidne sledi uporabe (umazanija, prah, madeži, praske, itd.).
 • Izdelka ne umivaj v pralnem stroju, dokler nisi 100% prepričan o ustreznosti.
 • V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite na e-naslov velenje@hummel.si.
 • Blago vedno vrnite na naslov: Reakt d.o.o. PE trgovina hummel, Šaleška 1, 3320 Velenje.

V primeru poškodb glejte del o reklamacijah.

Vse stroške, povezane z vračilom izdelkov, plača kupec. Za vrnjene izdelke ne sprejemamo pošiljk z odkupnino.

7. REKLAMACIJE

Kupec lahko za vsak kupljeni izdelek v primeru napake uveljavlja reklamacijo iz naslova stvarne napake.

Napaka je po ZVPot stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet,
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Iz naslova stvarne napake lahko kupec napako na izdelku reklamira pri ponudniku in sicer v dveh mesecih od odkritja stvarne napake ter po lastni izbiri zahteva odpravo napake ali vračilo dela plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom ali vračilo plačanega zneska. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda.

Če napaka ni sporna, bo ponudnik čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugodil kupčevemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, mora ponudnik v enakem roku podati kupcu pisen odgovor.

Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov velenje@hummel.si . Kupec izpolni obrazec za vračilo/reklamacijo, ki ga prejme po e-pošti, in ga izpolnjenega priloži blagu. Prav tako priloži originalni račun. Reklamacij, ki nimajo ustrezne dokumetacije (npr. račun) ponudnik ne obravnava. Kupec mora v vsakem primeru (osebno ali po pošti / paketnidistribuciji vrniti blago, da ponudnik lahko začne postopek reklamacije, razen v primeru, ko ponudnik oceni, da vračilo ni potrebno. Prav tako ponudnik ne sprejema nobenih vračil reklamiranega blaga, ki imajo kakršnokoli odkupno vrednost ob prejemu, s strani kateregakoli ponudnika transportnih, poštnih ali logističnih storitev.  

STVARNA NAPAKA in se glasi:

»Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

-      odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

-      blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali vrne plačani znesek.

 

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

-      artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

-      artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

-      artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

-      je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. 

Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tu

8. REKLAMACIJE IZDELKOV, POŠKODOVANIH MED PREVOZOM

V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, odprtja, manjkajoče izdelke, itd. vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Če poškodbe opazite takoj po prevzemu, vrnite paket na Pošti Slovenije in zahtevajte Zapisnik o poškodovani pošiljki ter izpolnite obrazec. Reklamacijo bomo skušali rešiti v najkrajšem možnem roku. Če ste blago prejeli od kateregakoli drugega ponudnika logističnih storitev, poškodovano pošiljko zavrnite takoj ali nas obvestite na velenje@hummel.si ali na mobino številko +386 (0)41 72-1923.

9. DOBAVNI ROK

Rok dobave blaga iz zaloge je 2-14 delovnih dni.

10. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

 • Ponudnik ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani hummel.si in vanje vključenih vsebin. Ponudnik si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.
 • Ponudnik si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, ki so pomembne za potrošnika, vendar zaradi narave poslovanja na spletu to ni vedno mogoče. Kupec bo o tovrstnih spremembah med obdelavo sporočila obveščen.
 • Ponudnik skuša zagotoviti najbolj natančne vizualne informacije o izdelku. Kljub temu je foto in video prikaze izdelke še vedno treba obravnavati kot simbolične. Vizualne vsebine ne zagotavljajo lastnosti izdelka avtomatično.

11. OMEJENA PRAVICA UPORABE

Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani Hummel.si uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja ponudnika je prepovedana.

12. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV IN PIŠKOTKI

Splošno

Podjetje Reakt d.o.o. (v nadaljevanje Trgovec) se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine www.hummel.si. Zbrane osebne podatke bo Trgovec uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Trgovec spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu Trgovec posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja. 

Uporaba osebnih podatkov

Trgovec za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

o    ime in priimek;

o    naslove za dostavo;

o    firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);

o    davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);

o    naslov elektronske pošte (uporabniško ime);

o    geslo v šifrirani obliki;

o    kontaktno telefonsko številko;

o    državo bivanja;

o    druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;

o    druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Trgovec ne odgovarja. 

POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV 

Družba Reakt, d.o.o. in z nami povezane družbe (npr. Reakt, d.o.o. – Podružnica Zagreb) v nadaljevanju »Reakt«, »mi«, »nas«, »naš«) se zavedamo pomembnosti pravice do zasebnost za naše stranke, zato v nadaljevanju želimo pojasniti, kako zbiramo, uporabljamo, razkrivamo, prenašamo in shranjujemo vaše osebne podatke.

Ta pravilnik o zasebnosti velja za vse izdelke in storitve, ki jih upravlja in trži Reakt, fizične trgovine, spletna mesta, platforme socialnih omrežij, sistemov za podporo strankam ali drugih spletnih aplikacij, ki se nanašajo na pravilnik ali so povezani z njim (v nadaljevanju: »storitve«). Ta pravilnik o zasebnosti velja ne glede na to, ali za dostop do naših storitev uporabljate računalnik, mobilni telefon, tablico, oziroma drugo pametno napravo ali fizični kontakt.  

VRSTE ZBIRANJA OSEBNIH PODATKOV

 

Zbiramo različne vrste podatkov, povezanih s storitvami, ki vključujejo:

1. PODATKE, KI JIH PREJMEMO NEPOSREDNO OD VAS 

Nekatere storitve uporabnikom omogočajo, da ustvarijo račune ali profile. Za nastavitev računa ali profila v povezavi s temi storitvami bomo od vas potrebovali nekatere osebne podatke kot so ime in/ali priimek, naslov in kraj bivanja, datum rojstva, spol, e-poštni naslov, telefonska številka in/ali nakupne preference. 

Če od nas naročite izdelek in/ali plačljivo storitev, bomo zaradi obdelave naročila od vas zahtevali ime in priimek, podatke za stik, naslov(e) za dostavo in pošiljanje računov ter podatke o kreditni kartici. Hkrati bomo beležili podatke o predmetu nakupa, ceni, naslovu za dostavo, času dostave, načinu plačila, datumu plačila, morebitnih reklamacijah, izdanih računih.

 Če se z vprašanjem o izdelku ali storitvi, povpraševanje, poizvedbo in/ali pritožbo obrnete na nas, bomo od vas zbrali podatke o izdelkih ali storitvah, ki jih morda potrebujete od družbe Reakt. Taki zbrani podatki bodo lahko vključevali vaše ime in priimek, glede na vrsto vaše poizvedbe morda tudi naslov, telefonsko številko, e-poštni naslov.

2. PODATKE, KI JIH ZBIRAMO V ZVEZI Z VAŠO UPORABO NAŠIH STORITEV

Podatke o napravi, kot so model strojne opreme, lokacija države ali kraja, naslov MAC, naslov IP, podatki o piškotkih, slikovnih pikah, različice operacijskih sistemov

Dnevniške podatke, kot so ura in trajanje vaše uporabe storitve, iskalne poizvedbe, ki jih vnesete prek storitev, in morebitni podatki, shranjeni v piškotkih, ki smo jih z vašim dovoljenjem shranili v vaši napravi. Če želite podrobne informacije o piškotkih, obiščite spletno mesto:

Druge podatke o vaši uporabi storitev, kot so aplikacije, ki jih uporabljate, spletna mesta, ki jih obiskujete, in način dela z vsebino, ki je na voljo prek storitve.

3. PODATKE, KI JIH PREJMEMO OD VIROV TRETJIH OSEB

Podatke o vas lahko prejmemo od javno in komercialno dostopnih virov (kot to dovoli zakonodaja) ter jih lahko združimo z drugimi podatki, ki jih prejmemo od vas ali o vas. Podatke o vas lahko prejmemo tudi prek storitev družabnih omrežij drugih ponudnikov, ko se povežete s temi storitvami.

4. DRUGI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Zbiramo lahko tudi druge podatke o vas ali vaši uporabi storitev, odločitve in sicer tako, kot je opisano na mestu zbiranja, ali kako drugače z vašim ločenim soglasjem, kjer je potrebno.
Odločite se lahko, da nam določenih vrst podatkov (npr. podatkov, ki jih zahtevamo med registracijo računa) ne posredujete, vendar lahko to vpliva na vašo zmožnost uporabe nekaterih storitev. V času zbiranja podatkov vam bomo zagotovili vse ustrezne informacije, ki jih potrebujete za sprejem utemeljene odločitve.

Morda bomo zahtevali tudi vaše ločeno soglasje za zbiranje podatkov ali vas ločeno obvestili o tem, kako vaše osebne podatke zbiramo na način, ki ni opisan v tem pravilniku o zasebnosti, kot je potrebno za nekatere dodatne storitve. 

Pravne podlage za  uporabo in skupno rabo podatkov 

NAMEN ZBIRANJA IN UPORABA OSEBNIH PODATKOV 

 1. Vašo registracijo.
 2. Za zagotavljanje izdelkov ali storitev, ki jih zahtevate.
 3. Za zagotavljanje prilagojene vsebine in storitev na podlagi vaših preteklih dejavnosti v naših storitvah z vašim ločenim soglasjem, če je potrebno.
 4. Oglaševanje.
 5. Za ocenjevanje in analiziranje našega trga, strank, izdelkov, oglaševalskih akcij in storitev, da bomo lahko bolje razumeli, po potrebi s statističnimi postopki, več o naših strankah in vam tako ponudili ustrezne informacije, storitve in izkušnje, z vašim ločenim soglasjem, če je potrebno.
 6. Za pridobivanje vašega mnenja o naših izdelkih in storitvah ter izvajanje anket med strankami z vašim ločenim soglasjem, če je potrebno.
 7. Za zagotavljanje storitev podpore.
 8. Organizacijo brezplačnih žrebanj z nagradami, nagradnih iger ali promocij, kot je dovoljeno z zakonodajo.
 9. Za druge namene na podlagi vašega ločenega soglasja. 

Podatke od ali o vas, vključno s tistimi ki jih prejmemo iz različnih storitev, združimo za namene, ki so v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti. Podrobnosti vašega računa pri nas, uporabimo za vse storitve, ki zahtevajo račun pri nas. Tudi naša priporočila, ponudbe ali vsebine po meri za vašo izboljšano izkušnjo oblikujemo na podlagi storitev z uporabo podatkov, ki nam jih posredujete neposredno, z uporabo storitev ali brskanjem po našem spletnem mestu, ali podatkih, ki nam jih naše zaupanja vredne tretje osebe posredujejo, da bi lahko bolje razumeli naše stranke. Kjer za pridobivanje podatkov za našo zbirko podatkov uporabljamo tretje osebe, poskrbimo, da je med nami in zunanjim ponudnikom določeni pogoji, ki zagotavljajo, da so bili združeni podatki zakonito pridobljeni od vas. 

Ponujamo vam številne možnosti izbire o uporabi vaših podatkov. Izberete lahko, ali želite od nas prejemati promocijska sporočila, in sicer najprej tako, da se naročite nanje, če se premislite, pa tako, da upoštevate navodila za odjavo, ki so priložena e-sporočilom.

Izbirate lahko tudi tako, da spremenite nastavitve določenih storitev. Na nas se lahko obrnete info@hummel.si tudi, če potrebujete pomoč pri nadzoru možnosti, ki so vam na voljo.

PRAVNA PODLAGA

Reakt osebne podatke obdeluje za zgoraj opisane namene. Pravna podlaga družbe Reakt za obdelavo osebnih podatkov vključuje obdelavo, ki je potrebna za izvajanje pogodbe med vami in Reaktom (na primer za to, da vam zagotavljamo storitve).

 1. Je potrebna za izpolnjevanje zakonskih zahtev (na primer za ravnanje, skladno z računovodskimi pravili, in obvezna razkritja organom pregona).
 2. Je potrebna za Reaktove utemeljene interese (na primer za upravljanje našega odnosa z vami in izboljšanje ustreznosti naše komunikacije, izkušenj in storitev za stranke) in temelji na soglasju naših strank (na primer za komuniciranje z vami glede naših izdelkov in storitev ter zagotavljanje trženjskih informacij), ki ga je mogoče naknadno kadarkoli preklicati tako, da se obrnete na nas, kot je navedeno v razdelku »1. Upravljalec osebnih podatkov in kontak« v tem obvestilu o zasebnosti, kar pa ne vpliva na zakonitost obdelave, ki temelji na soglasju pred njegovim preklicem.

 

DELJENJE PODATKOV Z DRUGIMI 

Vaših osebnih podatkov prek storitev ne razkrivamo,  razen kot je opisano v tem Pravilniku o zasebnosti. Dostop do osebnih podatkov in njihova obdelava sta dovoljena zaposlenim v družbi Reakt ali njenih podružnicah, in sicer v okviru njihovih službenih zadolžitev ali pogodbenih obveznosti. Vaše osebne podatke delimo z našimi podružnicami in/ali povezanimi podjetji ter našimi zaupanja vrednimi ponudniki storitev, ki za nas izvajajo zbiranje in/ali analiziranje podatkov, in sicer na podlagi zakonsko izvršljivih sporazumov, ki ščitijo vaše podatke. Našim ponudnikom storitev ne dovolimo uporabe ali razkrivanja podatkov, razen kolikor je to potrebno za izvajanje storitev v našem imenu ali upoštevanje zakonskih zahtev. 

Reakt in/ali naše podružnice ter zunanji ponudniki storitev lahko podatke o vas razkrijejo:   

 1. v primeru, da to od nas zahteva zakonodaja ali pravni postopek (na primer sodni nalog ali sodni poziv).  
 2. kot odgovor na zahteve vladnih agencij, kot so organi pregona.
 3. Da vzpostavimo, uveljavimo ali zaščitimo svoje zakonite pravice.
 4. Ko menimo, da je razkritje potrebno ali primerno za preprečitev fizične ali druge škode ali finančne izgube.
 5. V povezavi s preiskavo domnevne ali dejanske nezakonite dejavnosti.
 6. V primeru prodaje ali prenosa dela ali celote našega podjetja ali sredstev (tudi v primeru združitve, prevzema, prodaje, prenosa, reorganizacije, razpustitve ali likvidacije).
 7. Na drug način z vašim ločeno podanim soglasjem.
 8.  

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV 

Z ustreznimi ukrepi zagotavljamo, da se podatki o vas hranijo samo po naslednjih načelih: 

 1. Vsaj za obdobje, v katerem se podatek uporablja za to, da vam zagotovimo storitev.
 2. Skladno z zakonodajo, pogodbo ali našimi zakonskimi obveznostmi le za toliko časa, kot je to potrebno za namene, za katere so obdelani, ali dlje časa, če to zahteva kakršna koli pogodba in veljavna zakonodaja, ali za statistične namene, za katere veljajo ustrezni zaščitni ukrepi.

 

4.1.Podružnicam

Vaše podatke si lahko za namene, opisane v tem pravilniku o zasebnosti, izmenjujejo družbe, povezane z družbo Reakt. Izraz »povezane družbe ali podružnice« se nanaša na podjetja, ki so z družbo Reakt povezana prek skupnega lastništva ali nadzora. Družbe, povezane z nami, vključujejo podjetja z imenom Reakt.

4.2.  Poslovnim partnerjem 

Vaše podatke lahko delimo tudi z zaupanja vrednimi poslovnimi partnerji, vključno z prodajalci, vendar ne omejeno nanje. Ti subjekti lahko uporabljajo vaše podatke zato, da vam zagotavljajo storitve, ki jih zahtevate, ustvarjajo napovedi o stvareh, ki vas zanimajo, ter vam lahko posredujejo promocijska gradiva, oglase in druga gradiva z vašim ločenim soglasjem.

 4.3.  Ponudnikom storitev. 

Vaše podatke lahko razkrijemo tudi skrbno izbranim podjetjem, ki zagotavljajo storitve za nas ali v našem imenu, kot so podjetja, ki nam pomagajo pri dostavi izdelkov ali storitev, popravilih, centrih za stik s strankami, dejavnosti skrbi za stranke, oglaševanju, izvajanju anket o zadovoljstvu strank, pošiljanju e-poštnih sporočil v našem imenu. Zmožnost uporabe vaših podatkov za namene, ki niso povezani z zagotavljanjem storitev za nas, je za te subjekte omejena s pogodbenimi določili.   

4.4.  Drugim osebam, ko to zahteva zakonodaja ali ko je treba za zaščito naših storitev. 

V določenih primerih lahko vaše podatke razkrijemo drugim osebam: da ravnamo v skladu z zakonodajo ali se odzovemo na obvezen pravni postopek (kot je odredba o hišni preiskavi ali druga sodna odločba), da preverimo ali uveljavimo skladnost s pravilniki, ki veljajo za naše storitve in da zaščitimo pravice, lastnino ali varnost družbe Reakt ali katere koli z nami povezane družbe, poslovnega partnerja ali stranke.

4.5.  Drugim v okviru poslovnih transakcij. 

Vaše podatke lahko razkrijemo tretji osebi pri združitvi ali prenosu podjetja, njegovi pripojitvi ali prodaji, oziroma v primeru stečaja. 

4.6.  Drugim z vašim soglasjem ali po vašem navodilu. 

Poleg razkritij, opisanih v tem pravilniku o zasebnosti, lahko podatke o vas delimo s tretjimi osebami, če ločeno soglašate s tem ali to zahtevate. 

SKRB ZA VARNOST 

Varstvo vaših podatkov jemljemo resno in smo zato vzpostavili fizične in tehnične ukrepe za zaščito podatkov, ki jih zbiramo v povezavi s storitvami. Vendar kljub uvedbi ustreznih ukrepov za zaščito vaših podatkov, nobeno spletno mesto, prenos prek interneta, računalniški sistem ali brezžična povezava niso povsem varni.

Uporabili bomo ukrepe, skladne z upoštevno zakonodajo, ki so ustrezni za zagotavljanje, da vaši osebni podatki ostanejo zaščiteni.

VAŠE PRAVICE 

Imate pravico zahtevati podrobnosti o podatkih, ki jih zbiramo o vas, in od nas zahtevati, da popravimo netočnosti v podatkih, oporekati obdelavi ali zahtevati njeno omejitev, zahtevati dostop do podatkov, njihov izbris ali prenosljivost.

Če želite dostop do svojih osebnih podatkov se lahko obrnete na naslov družbe Reakt ali prek e-pošte na info@hummel.si

Če zahtevate izbris osebnih podatkov, se zavedate, da morda ne boste mogli uporabljati ali dostopati do storitev družbe Reakt. Skladno z zakonodajo bodo morda morali ostali še nekaj časa v arhivih, vendar Reakt vaših podatkov ne bo več uporabljal v komercialne namene.

 

HRANJENJE PODATKOV 

Vaših osebnih podatkov ne bomo hranili dalj časa, kot je potrebno za namen, za katerega so bili zbrani. To pomeni, da bomo podatke uničili ali izbrisali iz naših sistemov, ko niso več potrebni.

Vzpostavljene imamo ustrezne ukrepe za zagotavljanje, da podatke, ki jih obdelamo o vas, hranimo skladno s temi načeli:

 1. Vsaj toliko dolgo, kot podatke uporabljamo, da bi vam zagotovili storitev, kot to zahtevajo zakonodaja, pogodba ali naše zakonske obveznosti.
 2. Samo tako dolgo, kot je potrebno za namene, za katere so bili zbrani, in obdelavo
 3. Dlje časa, če to zahteva morebitna pogodba ali veljavna zakonodaja oziroma za statistične namene ob upoštevanju ustreznih varnostnih ukrepov.

7.1.  Povezave in izdelki tretjih oseb v okviru naših storitev

Naše storitve lahko vključujejo povezave do spletnih mest in storitev tretjih oseb, ki jih ne nadzorujemo. Za varnost ali zasebnost kakršnih koli podatkov, ki jih zbirajo spletna mesta ali druge storitve, ne odgovarjamo. Bodite previdni in preberite izjave o zasebnosti, ki veljajo za spletna mesta in storitve tretjih oseb, ki jih uporabljate.

 1. Tretje osebe, ki ponujajo vsebino, oglase ali funkcije v okviru naših storitev

V okviru naših storitev lahko nekatero vsebino, oglase in funkcije ponujajo tretje osebe, ki niso povezane z nami. V takih primerih smo sklenili pogodbe s temi tretjimi osebami, npr.:  

-          omogočamo vam ogled video vsebine, ki jo ponujajo ponudniki vsebine,

-          nekatere tretje osebe lahko objavljajo oglase ali vodijo evidenco o tem, katere oglase si uporabniki ogledajo, kako pogosto si jih ogledajo in kako se odzivajo nanje,

-          omogočamo vam, da določene vsebine v okviru storitev delite z drugimi prek družbenih omrežij, kot so Facebook, Instagram, Twitter, Google + in LinkedIn.

Te tretje osebe lahko zbirajo ali prejemajo določene podatke o vaši uporabi storitev, vključno prek piškotkov, slikovnih pik, svetilnikov in podobnih tehnologij, te podatke pa lahko zbirajo v daljših časovnih obdobjih in jih združujejo s podatki, zbranimi iz različnih spletnih mest in spletnih storitev. Reakt ne nadzoruje zbiranja podatkov in načinov uporabe pri teh podjetjih. Nekatera od teh podjetij sodelujejo v industrijsko razvitih programih, ki potrošnikom omogočajo, da izberejo prejemanje ciljanih oglasov. Bodite previdni in preberite izjave o zasebnosti, ki veljajo za spletna mesta in storitve tretjih oseb, ki jih uporabljate.
Če se povežete s storitvijo družabnega omrežja, lahko za omogočanje prijave iz tega omrežja prejmemo in shranimo podatke za preverjanje pristnosti ter druge podatke, ki nam jih dovolite prejemati ob povezovanju s takimi omrežji.
Če se z družabnim omrežjem povežete prek naprave, ki jo poleg vas uporabljajo tudi drugi uporabniki, lahko ti vidijo podatke, shranjene ali prikazane v povezavi z vašimi računi v družabnih omrežjih, s katerimi se povežete. Priporočamo, da se odjavite iz vseh takih mest in podatke delite samo s posamezniki, ki jim zaupate

PIŠKOTKI, SVETILNIKI IN DRUGE TEHNOLOGIJE 

V nekaterih delih naših storitev, kot je podrobneje pojasnjeno spodaj, mi in nekatere tretje osebe, ki v naših storitvah zagotavljajo vsebino, oglaševanje in druge funkcije, uporabljamo piškotke, slikovne pike, svetilnike in druge tehnologije.

8.1.  Piškotki

Piškotki so majhne datoteke za shranjevanje podatkov v računalnik, mobilni telefon ali drugo napravo. Subjektu, ki jih namesti v napravo, omogočajo, da vas prepozna na različnih spletnih mestih, v storitvah, napravah in/ali med sejami brskanja. Piškotki se uporabljajo za različne namene. Primer:

Piškotki si lahko zapomnijo vaše poverilnice za vpis, tako da vam jih ni treba vnašati ob vsaki prijavi v storitev.

Piškotki pomagajo nam in tretjim osebam pri razumevanju, kateri deli naših storitev so najpriljubljenejši, saj lahko vidimo, do katerih spletnih strani in funkcij obiskovalci dostopajo ter koliko časa se zadržujejo na teh straneh. S preučevanjem tovrstnih podatkov lahko bolje prilagodimo storitve in vam zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Piškotki nam in tretjim osebam pomagajo pri ugotavljanju, katere oglase ste si že ogledali, da se pri vsakokratnem dostopu do storitve ne prikaže vedno isti oglas.

Piškotki z zbiranjem podatkov o vaši uporabi naših storitev in drugih spletnih mest ter aplikacij pomagajo nam in tretjim osebam pri zagotavljanju ustrezne vsebine in oglasov.

Če do storitve dostopate s spletnim brskalnikom, lahko svoj brskalnik konfigurirate tako, da sprejema vse piškotke, zavrača vse piškotke ali vas obvesti o pošiljanju piškotkov. Brskalniki se med seboj razlikujejo, zato prek menija »Pomoč« v svojem brskalniku preverite, kako spremenite nastavitve piškotkov. V operacijskem sistemu vaše naprave so morda dodatni kontrolniki za piškotke.
Nekatere storitve so izdelane tako, da delujejo na podlagi piškotkov. Če piškotke onemogočite, lahko to vpliva na vašo zmožnost uporabe teh storitev ali nekaterih njihovih delov.

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

 1. 1. Nujni piškotki, ki omogočajo naročanje izdelkov in prejemanje storitev z našega spletnega mesta,
 2. 2. Piškotki za spremljanje uspešnosti, ki nam omogočajo analiziranje uspešnosti in zasnove naših spletnih mesti in odkrivanje napak. S to vrsto piškotka lahko na primer prepoznamo, da ste že kdaj obiskali naše spletno mesto, in prikažemo, kateri deli spletnega mesta so najbolj priljubljeni, ker nam omogočajo spremljanje, do katerih strani najpogosteje dostopajo naši obiskovalci in koliko časa so na njih. Za to med drugim uporabljamo piškotke storitev Google Analytics in Adobe ter druge podobne analitične piškotke.. Podatki, ki jih piškotek ustvari o uporabi spletnega mesta, bodo na primer običajno shranjeni v strežniku družbe Google v Združenih državah. Če pa ste v EU ali v EGP, bo Google pred tem skrajšal vaš naslov IP. Samo v izjemnih primerih bo vaš celoten naslov poslan v strežnik družbe Google v Združenih državah in skrajšam tam. Google bo te podatke v našem imenu uporabil za namene sestavljanja poročil o dejavnosti na spletnem mestu in zagotavljanja drugih storitev, povezanih z dejavnostjo spletnega mesta in internetno uporabo. Naslov IP, poslan iz vašega brskalnika v okviru storitve Google Analytics, ne bo povezan z nobenimi drugimi podatki, ki jih hrani Google. Če prenesete in namestite ta vtičnik za brskalnik(http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en), lahko preprečite pošiljanje podatkov o spletni uporabi, ki jih ustvari piškotek (vključno z vašim naslovom IP), družbi Google.Za več informacij o drugih ponudnikih storitev nam pišite na info@hummel.si
 3. 3. Funkcionalni piškotki, ki nam omogočajo zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Ta vrsta piškotka na primer zagotavlja, da bodo informacije, prikazane ob vašem naslednjem obisku našega spletnega mesta, skladne z vašimi uporabniškimi nastavitvami ali z računom Reakt, iz katerega ste sledili povezavi do našega spletnega mesta, ali s tem, da ste sledili povezavi do našega spletnega mesta v e-poštnem sporočilu, ki vam ga je poslal Reakt  ali eden od naših zaupanja vrednih zunanjih ponudnikov storitev, ki se v našem imenu obrača na vas.
 4. 4. Oglaševalski piškotki, ki nam in našim skrbno izbranim partnerjem omogočajo, da vam prikazujemo oglase ali se na vas obrnemo neposredno, če ste dali soglasje za to, ki se ujemajo s tem, kar vas zanima, na primer z zbiranjem podatkov o izdelkih, ki ste jih prebrskali ali naročili na našem spletnem mestu. Primer: oznake Google za ponovno trženje med drugimi uporabljamo, da omogočimo oglaševanje izdelkov, ki ste jih prebrskali na našem spletnem mestu. Če želite več informacij o tem, kako delujejo oznake Google za ponovno trženje, kliknite tukaj: http://www.google.co.uk/think/products/newremarketing-tag.html.

Naše spletno mesto lahko prikaže tudi vsebino s spletnega mesta ali iz storitve tretje osebe, zaradi česar bodo na vašem trdem disku ali v brskalniku shranjeni piškotki tretjih oseb. Shranjevanja teh piškotkov ne nadzorujemo in če želite več informacij, si oglejte pravilnike o zasebnosti ustreznih tretjih oseb.

8.2.  Svetilniki in slikovne pike

Skupaj z nekaterimi tretjimi osebami lahko uporabljamo tudi tehnologijo, imenovano svetilniki ali slikovne pike, ki podatke iz vaše naprave posredujejo v strežnik. Svetilniki in slikovne pike so lahko vdelani v spletno vsebino, videoposnetke in e-poštna sporočila, strežniku pa lahko omogočajo, da prebere iz vaše naprave določene vrste podatkov, ve, kdaj ste si ogledali določeno vsebino ali določeno e-poštno sporočilo ter določi uro in datum, ko ste si ogledali svetilnik in slikovno piko, ter IP naslov vaše naprave. Skupaj z nekaterimi tretjimi osebami uporabljamo svetilnike in slikovne pike za različne namene, med drugim za analiziranje uporabe naših storitev ter (skupaj s piškotki) za zagotavljanje vsebine in oglasov, ki so za vas najustreznejši.

Ko dostopate do naših storitev in jih uporabljate, razen spletnih mest zunanjih ponudnikov storitev, nam boste morali dati ločeno soglasje za shranjevanje piškotkov (kar vključuje druge tehnologije za lokalno shranjevanje, svetilnike, slikovne pike in druge podatke v vaših napravah). Dati nam boste morali tudi ločeno soglasje za naš dostop do teh piškotkov (kar vključuje tehnologije za lokalno shranjevanje, svetilnike, slikovne pike in podatke) in dostop tretjih oseb, navedenih zgoraj. Če ne sprejmete piškotkov, bo to vplivalo na vašo izkušnjo na našem spletnem mestu oziroma z našimi storitvami, in ko bomo zahtevali to soglasje, vam bodo na voljo dodatne informacije.

 VTIČNIKI ZA DRUŽBENA OMREŽJA

Naše storitve uporabljajo vtičnike za družbena omrežja (»vtičniki«). Ko uporabljate storitev, ki uporablja vtičnike, so lahko podatki neposredno preneseni iz vaše naprave upravljavcu družbenega omrežja. Na podatke, ki jih zbira vtičnik, nimamo nobenega vpliva. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, je vašo uporabo storitve mogoče povezati z vašim računom v družbenem omrežju. Če imate interakcije z vtičniki, na primer tako, da všečkate, sledite ali delite z drugimi, ali vnesete komentar, so lahko podatki samodejno prikazani v vašem profilu v družbenem omrežju. Tudi če niste prijavljeni v račun za družbeno omrežje, je mogoče, da vtičniki upravljavcem družbenega omrežja pošiljajo vaš IP naslov. Prosimo, da pri uporabi naših storitev, to upoštevate.

Informacije o upravljavcih družbenih omrežij za vtičnike, uporabljene v naših storitvah (»upravljavci«) so na voljo v nadaljevanju:

Upravljavci za vtičnike, uporabljene v naših storitvah

Če ste včlanjeni v enega ali več naslednjih družbenih omrežij in ne želite, da upravljavec podatke o vaši uporabi naših storitev poveže z vašimi članskimi podatki, ki jih že shranjuje upravljavec, se pred uporabo naših storitev odjavite iz družbenega omrežja.

 

Facebook
Upravljavec podatkov: Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, 2 Dublin, Ireland (»Facebook«). Več informacij je na Facebookovem spletnem mestu s pravilnikom o zasebnosti na tem naslovu:https://www.facebook.com/about/privacy/

Google+
Upravljavec podatkov: Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (»Google«). Več informacij je na spletnem mestu družbe Google s pravilnikom o zasebnosti na tem naslovu: https://www.google.com/privacy.

LinkedIn
Upravljavec podatkov: LinkedIn Ireland, Gardner House, Wilton Place, Wilton Plaza, Dublin 2, Irska (»LinkedIn«). Več informacij je na LinkedInovem spletnem mestu s pravilnikom o zasebnosti na tem naslovu: http://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?trk=hb_ft_priv

Twitter
Upravljavec podatkov: Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA (»Twitter«). Več informacij je na Twitterjevem spletnem mestu s pravilnikom o zasebnosti na tem naslovu: https://twitter.com/privacy

 

UPRAVLJALEC OSEBNIH PODATKOV IN KONTAKTNI PODATKI 

Politika varstva osebnih podatkov velja za obdelavo in uporabo osebnih podatkov, ki ga izvaja družba Reakt, d.o.o. (v nadaljevanju: »upravljavec«) ali ki se izvaja v imenu upravljavca. Upravljalec je odgovoren za varstvo osebnih podatkov v okviru dejavnosti, ki se izvajajo pri upravljalcu kot administratorju in izvajalcu.

Podatki o upravljavcu:
Reakt, trgovina in komunikacije, d.o.o. 
Cesta Františka Foita 2
3320 Velenje
Matična številka: 3378055000
Telefon: 041 282 424
E-pošta: info@hummel.si 

Če imate morebitna konkretna vprašanja, nam (upravljavcu podatkov za EU) pišite na e-naslov ali fizični naslov zgoraj.

Če želite uveljaviti svojo pravico do dostopa do podatkov, njihovega popravka in izbrisa ali pravico do ugovarjanja ali omejitve oziroma do prenosljivosti podatkov nam pišite na enega od zgoraj navedenih naslovov.

Če menite, da naša obdelava vaših osebnih podatkov krši veljavno zakonodajo, lahko pri ustreznem nadzornem organu vložite pritožbo:

Mojca Prelesnik, Zaloška 59, 1000 Ljubljana
Tel. +386 1 230 9730
E-pošta: gp.ip@ip-rs.si
https://www.ip-rs.si/

 

Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov

Trgovec je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Trgovec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Trgovca.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Trgovec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Trgovec podatkov uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Trgovec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Trgovec bo osebne podatke uporabnikov vodil v zbirki osebnih podatkov samo toliko časa, kot je nujno potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo.

Dostavni službi bo Trgovec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo Trgovec stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.

Povzetek pravilnika o zasebnosti.

Reakt, trgovina in komunikacije, d.o.o. (upravljalec podatkov) in z nami povezane družbe se zavedamo pomembnosti vaše zasebnosti, zato želimo pojasniti kako zbiramo, uporabljamo, razkrivamo, prenašamo in shranjujemo vaše osebne podatke.

Ta pravilnik o zasebnosti velja za vse izdelke in storitve, ki jih upravlja in trži Reakt, fizične trgovine, spletna mesta, platforme socialnih omrežij, sistemov za podporo strankam ali drugih spletnih aplikacij, ki se nanašajo na pravilnik ali so povezani z njim (v nadaljevanju: »storitve«). Ta pravilnik o zasebnosti velja ne glede na to, ali za dostop do naših storitev uporabljate računalnik, mobilni telefon, tablico, oziroma drugo pametno napravo ali fizični kontakt.

Za celoten pravilnik in bolj podrobne informacije o tem, kako obdelujemo vaše podatke, kliknite na povezavo Pravilnik o zasebnosti. (tu je treba narediti link)

PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Zbiramo različne vrste podatkov, povezanih s storitvami, ki vključujejo:

-          podatke, ki jih prejmemo neposredno od vas,

-          podatke, ki jih zbiramo v zvezi z vašo uporabo naših storitev,

-          podatke, ki jih prejmemo od virov tretjih oseb.

Morda bomo zahtevali tudi vaše ločeno soglasje za zbiranje podatkov

UPORABA IN SKUPNA RABA PODATKOV

Podatke, ki jih zbiramo, med drugim uporabljamo za:

-          zagotavljanje storitev, ki jih zahtevate,

-          razumevanje, kako uporabljate storitve, da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo,

-          boljše razumevanje obiskovalcev in strank, da vam lahko ponudimo prave in ustrezne informacije, izdelke, storitve in izkušnje,

-          z vašim ločenim soglasjem, kjer je potrebno, za zagotavljanje vsebine po meri in oglaševanja.

VAŠE PODATKE LAHKO DELIMO:

-          s povezanimi družbami, gre za podjetja, ki so z družbo Reakt povezana prek lastništva ali nadzora,

-          s ponudniki storitev – to so podjetja, ki zagotavljajo storitve za družbo Reakt ali v njenem imenu,

-          z organi pregona – če se to od nas zahteva ali da zaščitimo družbo Reakt in njene stranke uporabnike.

 

13. KUPOPRODAJNA POGODBA

Kupoprodajna pogodba med Reakt d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini Hummel.si  sklenjena v trenutku, ko Reakt d.o.o.) kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Reakt d.o.o. kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

 

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku hummel.si) in je reistriranemu kupcu dosegljiva.

 

14. PRITOŽBE IN SPORI

Skladno z zakonskimi normativi Reakt  d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Reakt d.o.o. ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL   

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pri družbi Reakt, d.o.o. dajemo poudarek vašemu zaupanju. Zavezani smo k varovanju vaših osebnih podatkov. V uredbi GDPR o varstvu podatkov je prišlo do nekaterih sprememb, ki so stopile v veljavo 25. maja 2018. Uredba je pozitiven korak naprej, saj povečuje vaše obstoječe pravice do zasebnosti in varnosti podatkov ter izboljšuje zaščito vaših osebnih podatkov. Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali jemljemo zelo resno. V duhu teh pozitivnih sprememb smo posodobili našo Politiko in pravilnik varstva osebnih, vključno z načinom zbiranja, shranjevanja in obdelave vaših osebnih podatkov. Posodobili smo kontaktne podatke, način uveljavljanja vaših pravic. Ničesar vam ni treba storiti takoj, toda če želite izvedeti več, si lahko pravilnik o zasebnosti ogledate kadarkoli. Še naprej bomo zagotavljali, da vam ne bodo manjkale najnovejše novice, posodobitve in (akcijske) ponudbe o naših izdelkih in storitvah.

 

 

Uživajte v nakupih v spletni trgovini hummel.si