ZGODOVINA BLAGOVNE ZNAMKE HUMMEL

Leta 1923 se je v Nemčiji, v Hamburgu rodilo podjetje hummel, ki ga je ustanovila družinska čevljarska delavnica z namenom izdelovanja nogometnih čevljev. hummel v nemščini pomeni čmrlj in tako kot slednji po zakonih narave v zraku ne bi smel nositi svoje teže, a mu vseeno uspeva leteti, je nemška družina Messmer želela narediti revolucionarni nogometni copat.

 hummel history working space 1924

 

Do leta 1974 je podjetje tiho živelo in hodilo po svoji poti, dokler je nista na svetovnem rokometnem prvenstvu opazila danska rokomeaša Jorgen Vodsgaard in Max Nielsen, ki jima karakteristične hummlove puščice niso šle iz glave. Hitro sta pridobila licenco za prodajo in proizvodnjo na Danskem, šest let kasneje pa odkupila podjetje, ki je še danes, kljub turbulentnim obdobjem povsem v danski lasti. 

 old school fashin and sport fashiom

 

Številni veliki nogometni klubi so slavili svoje uspehe v opremi hummel, med njimi tudi Tottenham, Crvena Zvezda, Sporting iz Lizbone in celo veliki Real Madrid. Vrhunec je znamka doživela najprej z osvojitvijo naslova evropskih klubskih prvakov s Crveno Zvezdo in leto kasneje na Evropskem nogometnem prvenstvu leta 1992, ko je danska reprezentanca v hummlovi opremi osvojila evropski tron. Toda slavna osemdeseta in uspešen začetek sredine naslednjega desetletja je ob slabih prodajnih rezultatih podjetja začel hitro bledeti.

 fotballer

 

Toda hummel se je zahvaljujoč uspešni širitvi na japonski in korejski trg ter dobrem pozicioniranju na pomembnih evropskih trgih, poleg skandinavskega jim je uspel preboj še v Nemčiji, Franciji in na Nizozemskem začel vračati na pota stare slave.

Konec prejšnjega stoletja je Christian Stadil, danes lastnik podjetja, prišel na idejo retro linije, ki je bila izjemno hitro dobro sprejeta, med drugim so v oblačilih klekcije Old Scholl zasledili tudi Jenifer Lopez, Paris Hilton, Nelly Furtadi, Jessico Simpson in Robieja Williamsa, kar je znamki pomagalo k ponovni oživitvi.

 hummel celebrites

 

Leta 2003 so začeli z izdelavo life style linije, nečesa med modo in športom, velik uspeh pa so dokončno doživeli na olimpijskih igrah v Atenah, ko se je poleg opremljanja olimpijskih reprezentanc, v hummlovih oblačilih pojavila tudi kraljeva družina.

 

V naslednjih letih so za svoje kolekcije prejeli številne nagrade, zadnjo najprestižnejšo ISPO

Sport Global Award so prejeli leta 2007 za premium športno-modno zimsko kolekcijo.

Z unikatnimi dizjani nam hummel pripoveduje zgodbo, pa naj gre za športno opremo ali modna oblačila in obutev. A hummel je predvsem blagovna znamka športne opreme in predvsem rokometna blagovna znamka. Ciljajo na ekipe in posameznike, ki v sebi nosijo ekipni duh, pozitivno energijo in neustavljivo željo po zmagah, skratka imajo unikaten značaj.  

 

hummel opremlja številne vrhunske reprezentance, med njimi nogometno reprezentanco Danske, Litve, Afganistana ter rokometne reprezentance Norveške, Črne Gore, Nizozemske, Makedonije, Srbije, Argentine.

številne vrhunske klube: THW KIEL, RK PPD Zagreb, RK Vardar, KS Vive Tauron Kielce... ter številne vrhunske rokometaše od Niklasa Landina do Stine Bredal Oftedal (oba sta bila razglašena za najboljša rokometaša leta 2019.

 V Sloveniji je blagovna zanmka hummel prisotna od leta 2005, podjetje Reakt, d.o.o. pa je ekskluzivni uvoznik in distributer za hummel od leta 2009.

 

Naši prijatelji in ambasadorji hummel Slovenija so:

Klubi: RK Zagreb, RK Gorenje Velenje, tern številni drugi klubi.

hanball sport playvalleyball players

Vrhunski rokometaši: Uroš Zorman, Luka Žvižej, Miha Zarabec,  Rok Ovniček, Tilen Sokolič

handball player Uroš Zormanhandball player Luka Žvižejhandball player Miha Zarabec

handball player Rok Ovniček

 

 

Super ženska: Beba Ščap

Beba Ščap

 

Zaupajo nam tudi: glasbeni skupini Tabu in ZircuS ART, raper 6Pack Čukur in super talent Peter Poles

 

 

Športno opremo, obutev in izdelke za prosti čas hummel najdete:

hummel shop VELENJE

Naslov

Mercator Velenje, Šaleška 1 (zunanji vhod s strani Rdeče dvorane), SI-3320, Velenje

Zemljevid: KLIKNI

Telefon

041 72-1923

E-pošta

velenje@hummel.si

Odpiralni čas

pon. – sob.: 9.00 – 19.00

ned.: zaprto

Parkirišče

Da, garaža Mercator Velenje

Možnost plačila

Visa, Mastercard, Maestro, Dinner`s

 

  

Veleprodaja podjetja, klubi in društva

Telefon

+386 41 282 424

E-pošta

info@hummel.si

Ter na spletnih straneh www.hummel.si in www.hummel.hr